Política

Absolt l'home vexat per no haver parlat en espanyol

Carles Mateu Blay, el conductor valencià que va acusar la Guàrdia Civil d'haver-lo vexat i retingut durant més de tres hores perquè els havia parlat en valencià, va guanyar el primer judici contra el cos armat, segons va informar ahir Vilaweb.

Blay, que al·lega que les tres denúncies que li van posar els agents –i que sumaven 1.000 euros de sanció– pel fet de no dur cinturó de seguretat ni armilla reflectora i per haver-se negat a sotmetre's al control d'alcoholèmia són falses, ha estat absolt del delicte de desobediència a l'autoritat, pel qual demanaven per a ell nou mesos de presó; a més, conserva els 12 punts del carnet que li van treure. Només se li manté una multa administrativa de 241 euros perquè el jutge no considera que els agents hagin perdut el principi de veracitat. En tot cas, les denúncies i la retirada del carnet que comportaven resten en suspens en espera d'un segon procés judicial, que Blay va iniciar ahir mateix contra la Guàrdia Civil per denúncies falses.

Els fets van passar el 21 de desembre en un control rutinari a la sortida d'Almassora (Plana Alta), on una patrulla va aturar Blay, que diu que va notar que els agents es molestaven perquè ell “parlava en valencià i no canviava de llengua”. Llavors, segons al·lega, el van retenir durant tres hores, i va haver d'aguantar insults i fins i tot alguna empenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.