Política

POLÍTICA

Celrà desobeirà les decisions centralitzadores de l'Estat

L'alcalde, Dani Cornellà, considera que el PP i la fiscalia volen obstaculitzar el referèndum del 2014

Presenta, al jutjat, la moció que van aprovar al setembre i 4.500 signatures de suport

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va haver de visitar ahir al migdia el Palau de Justícia de Girona a causa de la denúncia que l'advocacia de l'Estat va fer en contra del seu Ajuntament per la moció sobiranista. Però Cornellà afirma que desobeirà les sentències de l'Estat centralitzadores i contràries a la independència del país. “No es poden judicialitzar les nostres conviccions polítiques i, evidentment, desobeirem les seves sentències i el que ens vulguin imposar”.

Dani Cornellà va dur al jutjat contenciós administratiu número 1 el text de la moció que el seu ajuntament va aprovar el 18 de setembre. Cornellà va aportar la documentació demanada i, a més, 4.500 mostres de suport.

L'advocada de l'Estat considera que Celrà, on la moció va ser aprovada amb 12 vots a favor de 13, es va excedir en les seves competències quan es va considerar “territori català lliure i sobirà”.

Després de la manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat i el procés obert al Parlament de Catalunya, l'alcalde de Celrà veu raons polítiques en l'ofensiva de l'Estat contra el seu municipi i d'altres que han optat per declarar-se lliures i sobirans. “Aquesta ofensiva ha començat per motius molt clars. Això abans no passava. Tots aquests consistoris estem adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i hem aprovat aquesta declaració i d'altres en suport al dret a decidir i que el principat celebri un referèndum el 2014. Això ni l'Estat [el PP] ni la Fiscalia ni l'advocacia de l'Estat no ho volen permetre”.

Cornellà va acudir al jutjat acompanyat del tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà), i la regidora de promoció econòmica, Susana Pascual, i de dos veïns del poble vestits amb faixa, espardenyes d'espart i barretina. Tots van viatjar amb un 600 pintat amb l'estelada.

LA FRASE

Desobeirem les sentències de l'Estat contràries a les nostres conviccions polítiques
Dani Cornellà
Alcalde de cELRÀ (CUP)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.