Política

política

Fan dos vídeos de suport al govern de Celrà

L'alcalde i el tinent d'alcalde actuen en dos curts d'una productora local

El realitzador de Celrà Quim Paredes ha volgut tenir un gest de suport a l'Ajuntament del seu poble, denunciat per l'advocacia de l'Estat per haver-se declarat “territori català lliure i sobirà”. Paredes i personal de la seva productora, 24 imatges x segon, han elaborat dos curtmetratges, El poble i L'escola. En els vídeos, hi prenen part una vintena de veïns, incloent-hi l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), i el tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà).

“Vam proposar a l'alcalde fer un acte testimonial en contra de la denúncia de l'Estat. La moció és simbòlica, és el reflex del que pensa el poble, que ja va votar a favor en la consulta per la independència. Ho vam fer amb ironia i sense ofendre ningú”, explica Quim Paredes, que ja va editar dos vídeos anteriors en defensa de la llibertat del país: La jove franctiradora i El soldat.

El rodatge es va repartir entre Celrà (el centre cívic i la fàbrica Pagans) i el museu de la Colònia Vidal, a Puig-reig (Berguedà). A Celrà, les escenes es van gravar durant dues hores, el dijous 10. El primer, El poble, és en blanc i negre: en la clandestinitat, hi ha la proclamació de la necessitat de fer camí cap a la llibertat del país. En el segon vídeo, L'escola, l'acció se situa l'any 1972 i un mestre –el saltenc Jaume Prat–, aplica disciplina escolar amb mà de ferro, però renega en català.

Manifest d'entitats

D'altra banda, entitats del poble han fet un manifest de suport al govern, que subscriuen Arran Llera del Ter, l'Assemblea de Joves de Celrà, la Coordinadora Obrera Sindical comarques nord-orientals, Cuiners/es solidaris/es, el Sepc Celrà i l'Acció Cultural de Celrà. “La denúncia que l'advocacia de l'Estat espanyol ha interposat contra l'Ajuntament de Celrà és una mostra més de la voluntat de castigar exemplarment tot allò que no casa amb la seva idea d'estat”, diuen. Divendres es va fer una visió dels vídeos, en l'acte de suport als municipis catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.