Política

JOAN GIRAUT

ALCALDE DE CASTELL-PLATJA D'ARO I PROPER PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

“Torramadé va perdre la nostra confiança”

“Quan Torramadé va voler presidir el ple del pressupost el que va provocar és que els diputats de CiU li perdéssim la confiança

“Els canvis a la Diputació seran mínims”

L'home tranquil
Joan Giraut, que va prendre l'alcaldia de Platja d'Aro el 1991, explica que no havia aspirat mai a presidir la Diputació. Les seves aspiracions fa anys es concentraven al Senat. Ara, però, diu que serà un honor que “no canviaria per res”

Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro (UDC), serà investit dimarts vinent president de la Diputació de Girona en un ple extraordinari sense gaire solemnitat. Giraut destaca que Torramadé va perdre la confiança del seu grup el dia que va intentar presidir el ple del pressupost del 2012.

Com valora la renúncia de Jaume Torramadé i què opina del comunicat que ha presentat per fer-ho públic?
He de donar la raó a Jaume Torramadé en dos punts de la seva argumentació, si ens centrem en la nota que ha fet pública. Un, que és molt important, és que les acusacions que s'han fet, i que desencadenen aquesta crisi política, són a les mans de la justícia; aquest punt és important perquè no és bo prejutjar, tal com demana ell. El segon punt és el de la confiança. També vull destacar que la Diputació ha fet seves unes acusacions concretes i ha creat una comissió d'investigació. Vull mostrar un absolut respecte a la persona de Jaume Torramadé i en qualsevol cas serà quan resolguin aquests processos que realment es podrà fer valoracions.
Torramadé, en el comunicat, parla de tenir la confiança dels companys. Quan perd la confiança del seu grup?
Entenc que aquest tema, el de la confiança, és d'una importància enorme, és bàsic, fins i tot pel mateix Torramadé. Quan Torramadé es va presentar per intentar presidir el ple del pressupost del 2012, una acció totalment unilateral per part seva, el que va provocar és que els diputats de CiU li perdéssim aquesta confiança que, hi insisteixo, ell mateix considera bàsica. Pel nostre grup, aquest va ser un punt d'inflexió molt important.
Si no hagués intentat presidir el ple, hauria hagut de dimitir?
Ho desconec. No sóc capaç d'assegurar-ho, la veritat.
Amb tot, creu que hauria d'haver renunciat abans?
No vull valorar-ho perquè jo entenc que en Jaume Torramadé ha passat i està passant un tràngol molt complicat i difícil. Sí que, d'alguna manera, ha apurat al màxim el temps raonable per prendre aquesta decisió. Però, més enllà d'això, la meva absoluta comprensió per la situació personal, i aquest punt és molt important, per la qual està passant en Jaume Torramadé.
Quan sigui investit president, impulsarà canvis?
Estem parlant d'un projecte d'equip, a banda de la presidència. No hi haurà molts canvis. Pere Vila, encara portaveu (CDC), va dir que es mantindria a la Diputació fins que es tanqués la comissió d'investigació, per després centrar-se en la seva activitat d'alcalde i parlamentari. A banda del canvi de portaveu, que ja es dirà quan toqui, perquè depèn de CDC, penso que jo formo part d'un projecte i els canvis que hi haurà seran mínims.
Com valora el paper que ha fet en tot aquest procés el cap de Protocol i Comunicació, Josep Maria Amargant, que va fer públic un escrit en què denunciava aquests suposats fets?
Em reservo l'opinió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.