Política

política

La tinenta d'alcalde de Blanes deixa el govern per discrepàncies amb Marigó

Lourdes Fàbrega: “M'han fet fora”

La regidora acusa el PSC de renunciar a fer polítiques d'esquerra

L'alcalde ho atribueix a un problema “d'empatia”

Lourdes Fàbrega, primera tinenta d'alcalde de Blanes, va renunciar ahir a tots els càrrecs de govern per profundes discrepàncies amb la resta de l'equip del PSC i especialment amb l'alcalde, Josep Marigó. “Ha estat una decisió molt difícil, que m'ha costat prendre, però m'hi he vist obligada. M'han fet fora”, va assegurar Fàbrega en un correu electrònic enviat a alguns col·laboradors de l'Ajuntament, al qual ha tingut accés aquest diari. La fins ahir primera tinenta d'alcalde de Promoció, Recursos Humans, Participació i Joventut va argumentar, a través d'un comunicat, la renúncia dient que “l'equip de govern i el seu cap [...] oblidaven un ideari propi d'esquerres”. Entre altres temes, critica el pla d'ajust i el pressupost municipal, que “podrien haver tingut més sensibilitat social”. La pitjor part se l'emporta l'adjudicació de les noves zones blaves: tant la venda a deu anys per “quadrar un pressupost mitjançant cànons extraordinaris” com “la manca de participació i d'informació”. Fàbrega va carregar durament contra Marigó, de qui assegura que té un tarannà “individualista, totalitari i allunyat de la realitat”.

La mala relació entre Fàbrega i la resta del grup municipal ve de lluny. Judit Llorens, número 4 en la llista del PSC i tercera tinenta d'alcalde i regidora de Medi Ambient, va dimitir tres mesos després de l'inici del mandat per desavinences amb la primera tinenta d'alcalde. Aleshores, Fàbrega va rebre el suport de la resta de l'equip de govern i de Marigó. Però la relació es va anar enterbolint. Algun regidor socialista també s'hauria plantejat emprendre el mateix camí que Llorens i plegar, però Marigó ho hauria pogut anar reconduint.

La situació, però, cada cop era més insostenible, fins al punt que l'alcalde va decidir reestructurar el cartipàs municipal per retirar competències a Fàbrega. No s'hauria arribat a plantejar treure-li la primera tinença d'alcaldia, però sí que li haurien pres algunes carteres. La reestructuració no es va arribar a materialitzar perquè Fàbrega es va avançar amb la renúncia.

LA FRASE

La meva gestió té cada cop més impediments; lluito sola i se'm demana que doni suport a propostes que no comparteixo
Lourdes Fàbrega
exprimera tinenta d'alcalde blanes

Mal “encaix” amb el govern local

Josep Marigó no es va mostrar ahir gens sorprès per la decisió de Fàbrega, i va admetre que “l'encaix”de Fàbrega amb la resta del govern “no ha funcionat”. “Des de fa molts mesos hi ha un problema d'empatia amb el conjunt del govern que ha portat a una situació insostenible”, hi va afegir. Ara bé, no es va estar de valorar “extraordinàriament la seva feina, capacitat de treball i esforç”. L'alcalde va retirar ahir a Fàbrega les diverses competències de govern i les va reassumir de forma temporal ell mateix, en espera de si renuncia o no a l'acta de regidora. Marigó, que també és primer secretari del PSC a Blanes, va negar la possibilitat que Fàbrega pugui seguir al grup socialista i, per tant, passaria a ser no adscrita. Va descartar, de moment, prendre accions disciplinàries en el si del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.