Política

CiU endurirà les condicions al PSC de Blanes

La federació serà més “exigent”, després de la renúncia de Fàbrega

Mantindrà converses amb tots els partits

La crisi oberta a l'Ajuntament de Blanes amb la renúncia de la ja exprimera tinent d'alcalde, la socialista Lourdes Fàbrega, a tots els càrrecs de govern, tindrà conseqüències polítiques. De moment, CiU, soci preferent del PSC, començarà la setmana vinent una ronda de contactes amb tots els partits polítics per analitzar la situació generada arran de la crisi de govern. Els nacionalistes, un cop feta l'executiva del seu partit de dilluns, mantindran contactes amb el PSC, continuaran amb ICV-EUiA i PP, i també inclouran en les converses la regidora díscola.

CiU i PSC, però, ja es van reunir abans-d'ahir, en una reunió prevista abans de la renúncia, per abordar temes del ple de la setmana vinent. Segons fonts de la reunió, van parlar de projectes urbanístics i d'inversions. Tot i que no era una trobada per abordar la crisi de govern, sí que Marigó hauria assegurat als representants de CiU que se sentia “alleugerit” amb la marxa de la fins ara tinent d'alcalde, segons les mateixes fonts.

La renúncia de Fàbrega accentua la minoria del PSC, que passa de nou a vuit regidors, sempre que Fàbrega confirmi que manté l'acta de regidora –de moment està en procés de reflexió–. El PSC va aconseguir signar un pacte pels pressupostos amb CiU que li ha garantit l'estabilitat aquests darrers mesos. Això, però, podria canviar. I és que CiU està preocupada pels motius de la dimissió de Fàbrega: “El que es desprèn del seu comunicat és una sèrie de denúncies preocupants; més que un projecte, s'avantposa el personalisme”, va assegurar Joaquim Torrecillas, regidor de CiU i president de l'agrupació local. És per això que la federació qüestiona el lideratge de Marigó, perquè “si qui està al govern no pot liderar el seu equip difícilment pot liderar Blanes”, segons Torrecillas, que considera que al PSC “no tenen timó i van absolutament a la deriva”. CiU endurirà les condicions del pacte i traslladarà l'exigència de fer sentir la seva veu al pla d'inversions.

Per la seva banda, ICV-EUiA va destacar que amb la renúncia de Fàbrega es feia mot més difícil la governabilitat. “Li hem de donar la raó: l'actual equip de govern no fa polítiques d'esquerra”, va assegurar Joan Salmeron, portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament, que va ironitzar: “Ha trigat molt a adonar-se'n.” Per la coalició, el PSC “està en mans de CiU”.

Des del PP es considera que es tracta d'un problema entre persones i dins del PSC. Tot i això, el seu portaveu, Salvador Tordera, no es va estar de parlar deL “mal funcionament” del partit i de “disbauxa tremenda” dins l'equip de govern. “Ja es deia i se sabia que hi havia divergències”, va dir Tordera.

LA FRASE

Si qui està al govern no pot liderar el seu equip difícilment pot liderar Blanes
Joaquim Torrecillas
regidor de CiU a blanes i president de l'agrupació local
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.