Política

El Consell insisteix en l'oferiment a les empreses descontentes a Catalunya

El vicepresident Ciscar subratlla la cessió de quatre milions de metres quadrats per invertir-hi a cost zero

Assegura que les empreses valencianes mai es plantejaries instal·lar-se a Catalunya perquè el País Valencià “no va a demanar la independència”

Qualifica les relacions d'ambdós govern de “bones, tirant a molt bones”

El vicepresident i portaveu valencià, José Ciscar, ha defés aquest divendres l'oferiment del president Fabra a les empreses radicades a Catalunya que estiguen inquietes amb el procés sobiranista. Ciscar ha assenyalat que aquesta “invitació” posa en valor la “fortalesa i estabilitat” del País Valencià en un moment en què “és públic i notori que el món empresarial està preocupat perquè les empreses es veuen fora de la Unió Europea”. El vicepresident ha considerat normal que Fabra defense els interessos del seu territori i pose sobre la taula les seues fortaleses per atreure “respecte de Catalunya, respecte de la resta d'Espanya i de qualsevol territori del món”.

“Aquesta invitació l'hem realitzat en altres ocasions, sempre hem dit que a la Comunitat Valenciana garantim estabilitat, tenim instruments potents com les actuacions estratègiques i podem aportar sòl industrial sense desemborsament econòmic”, ha dit Ciscar, que ha explicat que pel moment no hi cap contacte amb empreses que estiguen radicades a Catalunya.

Relacions “molt bones”

El vicepresident ha afegit que les relacions amb el govern que presideix Artur Mas són “bones, tirant a molt bones” i ha confiat que aquest oferiment no genere cap conflicte perquè “és lògic que un president de la Generalitat vulga atreure inversions i per això pose sobre la taula les seves fortaleses”.

Ciscar ha afegit que en els casos que els dos governs haguen de defendre interessos comuns, com el Corredor Mediterrani, la col·laboració es continuarà donant. El portaveu del govern valencià ha especificat que l'executiu disposa de quatre milions de metres quadrats per invertir amb cost zero per a les empreses que s'hi vulguen instal·lar. El vicepresident ha dit que l'executiu disposa “d'instruments de gestió potents” i que vol generar riquesa i ocupació al País Valencià.

José Ciscar ha remarcat que la sensació de “desconfiança” a les empreses que tenen la seua seu social a Catalunya o que estiguen pensant en invertir allà “no l'hem generat nosaltres” sinó la possibilitat que Catalunya es puga quedar fora de la Unió Europea. Preguntat sobre les declaracions del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, a RAC1 assenyalant que l'oferiment de Fabra era “oportunisme de poca volada”, el vicepresident valencià ha dit no comparteix aquesta valoració perquè “el president Fabra posa en valor la Comunitat Valenciana tots els dies”.

Ciscar també ha recordat que el govern català “quan ha vist la possibilitat que una altra inversió anara a un altre territori ha intentat que anara a Catalunya” i ha dit que el voler atreure inversions “és normal”. Preguntat sobre quina seria la seua reacció si el Govern oferira a les empreses que hi ha al País Valencià marxar a Catalunya, Ciscar ha asseverat: “Aquest supòsit no es dóna ni crec que arribe mai a donar-se perquè aquí no anem a demanar la independència d'Espanya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.