Política

política

Suport del ple de Llagostera a la Declaració de Sobirania

El ple votarà dimecres una moció per adherir-se al document pel dret a decidir aprovat pel Parlament

S'ha habilitat un formulari en línia a fi que els llagosterencs se sumin a la iniciativa

El ple de Llagostera votarà en el ple de dimecres una moció d'adhesió a la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir que el Parlament ha aprovat aquesta setmana. El text de la moció s'ha consensuat entre el grup del govern, CiU, i els dos grups a l'oposició, ERC i Alternativa per Llagostera (AxLl).

Extensiva als veïns

La iniciativa no es limita a donar només el suport de la institució a la decisió del Parlament, sinó que també s'obre als ciutadans. En l'acord es preveu “facilitar a la ciutadania de Llagostera la possibilitat d'adherir-se a la declaració i donar-hi suport”. La manera triada per fer-ho és a través d'internet. El consistori ha preparat un formulari en el web municipal, www.llagostera.cat, a través dels qual totes les persones censades al municipi majors de 16 anys podran fer explícit el seu suport a la moció i, per tant, a la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir. Per votar, caldrà identificar-se amb el document d'identitat. S'ha pensat també en una fórmula per recollir el suport de les entitats locals, per a les quals s'ha fet un formulari d'adhesió.

Tot i que la moció ha estat consensuada entre tots els grups i, per tant, sembla segur que s'aprovarà, el formulari no estarà disponible fins l'endemà, després de que s'hagi sotmès a votació en el
ple. És a dir, a partir de dijous.

D'altra banda, a Llagostera van ser una seixantena les persones que dimecres al vespre van anar fins a la plaça del Castell, davant el consistori, per donar suport a la declaració que aquella mateixa tarda havia aprovat el
Parlament, amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV-EUiA. La concentració es va celebrar en molts municipis catalans arran d'una convocatòria feta per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

LA DATA

30.01.13
es farà el ple
en què s'aprovarà la moció d'adhesió a la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir, aprovada pel Parlament el dia 23.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a