Política

El PSC mantindrà els crítics a l'executiva

La direcció socialista, però, els demanarà que hi hagi “unitat d'acció”

La direcció del PSC mantindrà a l'executiva els diputats que dimecres van trencar la disciplina de vot durant el ple de la declaració de sobirania, però els demana “unitat d'acció”. En una entrevista a l'agència de notícies Europa Press, el secretari d'acció política del PSC, Antoni Balmón, argumenta que “tot el món ha d'assumir que la unitat d'acció ha de ser comuna, no fragmentada; quan fragmentes no sumes i el ciutadà queda perplex”.

En aquest sentit, manté que, a part de la multa que se'ls ha imposat, les sancions no aniran més enllà, i ha apostat per reconduir la situació amb “intel·ligència i diàleg”. Segons el dirigent socialista, la problemàtica no s'ha d'abordar “des de les entranyes” i així ho plantejarà demà en l'executiva del PSC, que es preveu molt moguda. Quatre dels cinc diputats díscols formen part d'aquest òrgan: Àngel Ros, Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Rocío Martínez-Sampere

Balmón també ha recordat que el “no” a la votació va derivar d'un llarg procés de debat intern tant al partit com al grup parlamentari, i ha negat que Pere Navarro imposés el seu criteri: “Imposar és quan negues el debat i la votació. El que ha imposat és el que ha trencat les regles del joc.”

Tampoc no s'ha estalviat crítiques cap a Àngel Ros. Balmón manté que ell mateix i Ros van acordar la segona proposta que va presentar el PSC com a text alternatiu al de CiU i ERC i, per tant, no entén per què l'alcalde de Lleida se'n va desmarcar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.