Política

Ramoncín: “No puc entendre que hi hagi ciutadans que no vulguin saber el que pensen 7,2 milions de catalans”

El cantant madrileny dóna suport a la consulta pel dret a decidir i es defensa de les acusacions de corrupció a l'SGAE

Ramoncín defensa que sobiranista seria “un primer pas” per millorar les relacions Catalunya - Espanya

El cantant Ramoncín ha fet públic el seu suport a la consulta de dret a decidir a Catalunya argumentant que no pot entendre que ciutadans, el govern espanyol i partits polítics “no vulguin saber el que pensen 7.200.000 ciutadans a Catalunya”. De fet, l'intèrpret participarà el pròxim dijous 31 de gener en un acte de suport a la consulta a Cornellà de Llobregat, convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

En una entrevista telefònica a l'espai El Suplement de Catalunya Informació, Ramoncín també s'ha defensat de les acusacions que el vinculen a la trama de corrupció i malversació de fons en el marc de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).

“Que ningú dubti que tota la vida m'he comportat amb honradesa, esforç i perseverança, i que no he fet res que sigui reprovable”, ha assenyalat José Ramón Julio Márquez Martínez, nom real de Ramoncín. Sobre la seva imputació per irregularitats a l'SGAE i la seva declaració davant el jutge, el cantant de Vallecas ha assenyalat que, de donar explicacions, “em sagna la llengua des de fa 21 dies”. Ha assegurat que respectarà els articles 417 i 418 del Codi Penal, és a dir, el secret sumarial. Al també conegut com El rey del pollo frito, una de les seva cançons més cèlebres, se li imputen diversos delictes per apropiació indeguda i administració deslleial, així com el de falsedat documental.

Referèndum a Catalunya

El cantant madrileny ha expressat en l'entrevista a l'emissora el seu suport a la consulta pel dret a decidir. “No és fàcil imaginar que hi hagi ciutadans -referint-se al govern central i als principals partits polítics-, que no vulguin saber el que pensen 7.200.000 ciutadans a Catalunya”. No ho puc entendre”, sentencia. Per a Ramoncín, poder desenvolupar el que diu la declaració sobiranista seria “un primer pas” per “aclarir la situació” i millorar les relacions Catalunya-Espanya. “Cal arribar a un acord i fer als ciutadans una pregunta clara, que no sigui ambigua, aquest és el camí raonable”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.