Política

L'ANC recluta euròcrates

Una cinquantena de catalans que treballen a Brussel·les preparen la primera assemblea territorial a l'estranger

La idea és treballar per fer pressió a favor de l'estat propi des de dins les institucions europees

Fer sortir els euròcrates catalans de l'armari de l'independentisme. Aquest és l'objectiu de l'Assemblea Nacional Catalana, que està obrint ambaixada a Brussel·les per reclutar funcionaris de les institucions comunitàries que no s'atreveixen a significar-se políticament per por de posar en risc la seva carrera. Una cinquantena de catalans que treballen a la Comissió Europea, a l'Eurocambra o a la bombolla europea de Brussel·les, de funcionaris a consultors, assessors polítics, periodistes o advocats, han respost (amb discreció) a la crida de l'ANC per crear una assemblea territorial al plat pays.

La de Brussel·les “no serà una territorial qualsevol, és evident, perquè aquí hi ha els òrgans de govern de la UE i hi hem de ser” per “fer lobby”, explica Jordi Manyà, coordinador del Secretariat de l'ANC. “La presència de catalans en les institucions comunitàries ha de ser constant, per fer-hi penetrar la idea que el procés d'independència és evidentment democràtic”, admet Manyà, que dilluns passat es va reunir amb els primers fitxatges. Es tracta de fer pressió des de dins les institucions per visualitzar el cas català, obrir portes, generar discurs europeista a Catalunya i combatre la idea que l'Estat català quedaria fora de la UE.

Entre els euròcrates reclutats per l'ANC destaquen alguns molt alts funcionaris de la Comissió Europea que volen mantenir l'anonimat, a més d'agents contractuals, funcionaris jubilats, becaris, alguns eurodiputats i els seus assistents, membres de think tanks i grups de pressió, empleats de la delegació del govern a Brussel·les, empresaris i socis del Casal Català.

Tot i que l'ANC disposa des dels seus inicis d'una sectorial internacional, la territorial a Brussel·les seria formalment la primera a l'exterior. Abans, l'assemblea haurà d'incloure aquesta primavera en els estatuts la possibilitat de crear delegacions a l'estranger.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.