Política

Crespo, nomenat vicepresident de la comissió d'Empresa

El diputat de CiU Xavier Crespo va ser escollit ahir vicepresident de la comissió d'Empresa i Ocupació amb el suport de tots els partits menys ICV-EUiA i la CUP. Tot i la seva implicació en el suposat cas de corrupció de Lloret de Mar, CiU, ERC, PSC i PP van aprovar per assentiment el seu nomenament en un càrrec públic important al Parlament. El seu nomenament arriba just enmig de la tempesta judicial sobre l'exalcalde de Lloret i enmig de rumors sobre els seus vincles amb la màfia russa. Crespo cobrarà 4.991 euros més a l'any com a suplement pel càrrec de vicepresident.

El nomenament va provocar una batussa dialèctica al Parlament sobre si és “ètic” o no que diputats investigats ocupin càrrecs públics com aquest. La CUP va ser la primera i única a protestar pel seu nomenament durant la l'aprovació en comissió. Va quedar sola. “Ens sembla una vergonya i un insult que hagi sigut votat com a vicepresident de la comissió”, va expressar amb duresa el diputat cupaire David Fernández. Hores després, ICV-EUiA va demanar perdó per no haver expressat el seu rebuig en un primer moment, va reconèixer l'error i es va unir a la queixa contra Crespo, fins i tot demanant-ne la dimissió com a diputat. La resta de partits, però, no van voler rebutjar el nomenament de manera pública, tot i que alguns, com ERC, reconeixen tenir dubtes ètics sobre la idoneïtat de Crespo. La portaveu d'ERC, Marta Rovira, va assegurar que el seu partit mai hauria proposat aquests noms.

Fernàndez, també

També va aixecar polseguera el nomenament de Daniel Fernàndez, implicat en el cas Mercuri de Sabadell, com a nou secretari de la comissió d'Afers Institucionals i president de la de Joventut gràcies a l'assentiment del PSC, CiU, PPC i ERC. Els socialistes van demanar la presumpció d'innocència tant per a Fernàndez com per a Crespo, ja que cap dels dos estava, en aquell moment, imputat. Sorprèn, però, que cap grup critiqués el nomenament del diputat de CiU Ferran Falcó, imputat en el cas Adigsa, com a president de dues comissions, la de Sindicatura de Comptes i la de Benestar i Família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.