Política

Mas explicarà avui a Joan Carles I el procés sobiranista de Catalunya

El president té la intenció d'exposar l'estat general de la situació a Catalunya i la intenció de convocar una consulta pel dret a decidir dels catalans

El monarca rep el mandatari català en el tradicional acte institucional que es fa quan es comença una legislatura

El president de la Generalitat, Artur Mas, serà rebut aquest migdia al palau de La Zarzuela pel rei Joan Carles I en el tradicional acte institucional que es fa quan es comença una legislatura. De fet, la trobada s'havia de produir al desembre però es va haver d'ajornar perquè el monarca espanyol estava convalescent d'una operació. El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha insistit que no s'ha de buscar cap lectura a la trobada més enllà d'un estricte acte de protocol. No obstant això, va afirmar que en l'entrevista el president podria explicar-li l'estat general de la situació a Catalunya, si el rei li ho pregunta. Bàsicament es referia a parlar del procés nacional que s'ha engegat al país arran de les eleccions i la Declaració de Sobirania al Parlament, així com de la delicada situació de les finances autonòmiques.

De fet, dilluns passat Mas ja va explicar en roda de premsa que viatjava a la Zarzuela amb la intenció de traslladar al monarca la “voluntat majoritària” del poble català de poder exercir el dret a decidir el seu futur. I va remarcar: “Sempre que [Joan Carles I] en vulgui parlar”. “Intentaré explicar-li la situació en què es troba Catalunya i la voluntat que tenim els catalans de fer el nostre propi camí; que s'entengui que hi ha un sentiment majoritari d'anar construint un camí propi de futur”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.