Política

Feijóo, sobre el rescat: “Això és una declaració de dependència”

“Això sí que és una declaració de dependència. Mai n'he vist cap de més gran”, va afirmar ahir amb ironia el president de la Xunta de Galícia sobre la petició de la Generalitat de 9.000 milions d'euros al fons de liquiditat autonòmica. El dirigent del PP, Alberto Núñez Feijóo, va vincular l'aprovació de la Declaració de Sobirania al Parlament amb la petició d'un altre rescat a l'Estat de les endeutades finances de la Generalitat. “Crec poc en les casualitats”, va continuar amb la ironia.

El president gallec va aprofitar la situació per dir que no hi ha més gran nivell de dependència que el fet de demanar diners al govern espanyol “per poder arribar a final de mes”. No té en compte, però, el dèficit fiscal de la Generalitat respecte a la majoria d'autonomies de l'Estat.

El president Feijóo va reivindicar les suposadament “sanejades” finances de la Xunta com a model contrari al de la Generalitat. “Hi ha comunitats a les quals ens presten diners i a d'altres, no. A Catalunya ja no li presten diners”, va opinar. Galícia, segons va assegurar Feijóo, no demanarà en cap cas el suport del fons de liquiditat, gràcies a la seva “solvència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.