Política

La victòria de Fuertes

Marc Fuertes, líder de l'oposició de Lloret de Mar i empresari del transport urbà, està fortament enfrontat amb una altra empresa del sector propietat d'un familiar de l'exalcalde Xavier Crespo

Entra en política per denunciar “les irregularitats de l'equip de govern municipal” i amb l'operació Clotilde assegura que ho ha aconseguit

El polític local es vol revenjarper la pèrdua de la gestió del carrilet turístic de Lloret de Mar

La nit electoral de les passades eleccions municipals, si en algun lloc va córrer el cava a Lloret de Mar va ser a la seu del Moviment Independent de Lloret (Millor). Un petit partit local, liderat per Marc Fuertes, que aconseguia per primer cop representació a l'Ajuntament. I ho feia amb força, amb sis regidors. A un únic representant de CiU. Aquella nit va córrer el cava. Però no tot. A la nevera del Millor es guardava el cava bo. Perquè aquella només era una petita victòria. La victòria amb majúscules del Millor l'estan vivint aquests dies: la Guàrdia Civil entra a l'ajuntament; Josep Valls, primer tinent d'alcalde és detingut; l'exalcalde Xavier Crespo, actual diputat de CiU, està contra les cordes i a punt de ser imputat, i el govern de l'actual alcalde, Romà Codina, qüestionat.

Sense temps de poder llegir tot el que s'està publicant de l'operació Clotilde, Fuertes no perd ocasió per repetir a tot aquell que se'l vol escoltar: “Jo ja fa anys que ho denuncio.” En el rerefons no hi ha tant una voluntat de treure'n rèdit polític. És molt més primari: la set de venjança. El mateix objectiu que el va portar a la política. Tal com ell mateix admetia el 2010: “Volem fer un aclariment a tots aquells ciutadans que pensen que una motivació per la qual va aparèixer la nostra formació no és sinó una emprenyada amb l'equip de govern. Volem dir que és així; ho confirmem.” D'on ve aquest ressentiment?

Marc Fuertes és un destacat empresari de la Selva que gestiona un negoci familiar de transport urbà, Carrilets Turístics de Catalunya. Exploten una dotzena de trenets –acaben de perdre el de la ciutat de Girona–, diverses línies d'autobusos i fins i tot formen part de la UTE que explota la terminal d'autobusos de Lloret. Com un serial de sobretaula, està fortament enfrontat amb l'altra família del poble que gestiona l'altra empresa de transport urbà, Pujol, que, com remarca Fuertes, està emparentada amb Crespo.

Ha plogut molt des dels àpats amicals entre les dues famílies. Anys que semblen segles. Des del 1996, l'empresa de la família Fuertes explotava un carrilet turístic a Lloret de Mar. A partir del 2003, però, l'empresa va començar a ser pressionada per l'Ajuntament, sempre segons explica Fuertes, que parla de “suborns” i “assetjament” i fins i tot de detectius que el seguien. Aquestes denúncies públiques mai es van traslladar als jutjats o a una comissaria. Fuertes va optar per crear el Millor i presentar-se a les eleccions del 2007. El partit es va crear a un mes i mig de les eleccions i no va aconseguir obtenir cap regidor. En un dels primers plens d'aquell nou mandat, l'Ajuntament liderat per Crespo va decidir anul·lar la pròrroga del concurs i retirar-li l'explotació del carrilet. Des d'aleshores, Lloret de Mar no té aquest servei. Bé, segons Fuertes, que tampoc es cansa de denunciar-ho, a l'estiu hi ha un bus turístic “que no paga res a l'Ajuntament i és propietat d'un familiar de Crespo”. Es refereix, és clar, a l'empresa Pujol.

Entre les presumptes pressions dels últims anys de carrilet i la retirada definitiva de l'explotació, la fera va explotar. I va iniciar una campanya intensíssima per denunciar el que ell assegurava que eren “irregularitats del govern municipal”. Va començar a editar els seus famosos butlletins –que li han costat mitja dotzena de querelles de Crespo i el seu entorn; l'última el va portar a declarar al jutjat la setmana passada mateix– i a pregonar a tort i a dret que el govern de Lloret cometia múltiples irregularitats. L'obsessió principal, Crespo; en segona mesura, Valls, i de manera més col·lateral, també Codina. La família Crespo també ha denunciat que viu un calvari: persecucions de Fuertes en cotxe, assetjament i fins i tot un fill menor que no podia sortir de casa per por ni per anar a l'escola. Fuertes té l'alcaldia més a prop que mai. La vol per millorar la ciutat, segur. Però també per acabar d'enfonsar els adversaris. El cava bo es manté en fred a la nevera del Millor en espera de la seva victòria final: veure Crespo davant del jutge.

Acusador
La Guàrdia Civil va entrar a l'ajuntament de Lloret de Mar fa deu dies. Aquell matí, el fiscal anticorrupció es va reunir amb Marc Fuertes, líder de l'oposició, que també va acompanyar els agents a la seu d'Urbanisme a ajudar-los. I és que Fuertes fa anys que denuncia “irregularitats”. Vol enderrocar el govern local, però no per motius polítics, sinó personals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.