Política

Òmnium fa campanya per convèncer qui dubti de la creació de l'estat propi

L'objectiu és divulgar les virtuts que comportarà assolir la independència de Catalunya

S'incidirà sobretot en zones amb més tradició espanyolista

Divulgar les virtuts del procés sobiranista que es viu a Catalunya i els avantatges que comportarà la constitució d'un estat propi. Aquest és l'objectiu de la campanya que Òmnium Cultural posa en marxa arran de la trobada nacional de l'entitat, que es va fer ahir a Barcelona. La presidenta, Muriel Casals, va explicar que hi haurà una mobilització important dels 32.000 socis de l'entitat per “convèncer els dubtosos i tranquil·litzar els contraris a la independència”. Segons va dir, es faran xerrades, contactes i diàlegs amb persones de diferents condicions. Una feina que des d'Òmnium ja es fa, però que se centrarà a explicar “les bondats'' de disposar d'un estat propi i que si es vol és per “funcionar millor i no només per treure'ns els entrebancs que suposa la dependència d'Espanya''.Tot i que es realitzarà per tot Catalunya, es prestarà especial atenció a les zones més tradicionalment unionistes, com ara l'entorn de Tarragona i l'àrea metropolitana de Barcelona. Els arguments, va dir Casals, sobretot seran pragmàtics i didàctics, tot i que va reconèixer que també hi ha un “cert element d'agitació”.

A banda, una part de la campanya estarà dedicada a “tranquil·litzar” els que estiguin en contra de l'estat propi, per fer-los veure que la vida serà “confortable'' per a tothom un cop Catalunya sigui independent. “Volem explicar-nos, però també volem escoltar aquells que pensen que no cal la independència”, va explicar.

La presidenta d'Òmnium va afirmar que la campanya acabarà com a tal amb la celebració del referèndum, però que la feina continuarà posteriorment, sigui quin sigui el resultat de la consulta que es faci.

Aprofitar la corrupció

Quan se li va preguntar si el fet que la corrupció que aquests dies sorgeix pot ser un element desmobilitzador, va respondre que en realitat aquesta és una oportunitat perquè es faci ben bé el contrari: al seu parer, la mobilització és una eina poderosa contra la corrupció. Malgrat tot, Muriel Casals va reconèixer que “el temps és just'' i per això s'ha de treballar com més aviat millor amb la col·laboració de tothom qui ho vulgui.

LES FRASES DE MURIEL CASALS

Haurem de destinar més recursos i esforços on s'és més hostil amb el procés d'independència i on falta més informació
Hi ha adversaris lleials, que diuen que prefereixen continuar a Espanya; però n'hi ha de molt deslleials que es dediquen a dir moltes mentides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.