Política

CiU trenca demà amb el PP a la Diputació de Barcelona i nomena vicepresident l'alcalde de Vilassar

Joaquim Ferrer ocuparà el càrrec a partir d'aquest dilluns, dia en que es materialitzarà la ruptura amb els populars

El president de la Diputació, Salvador Esteve, ho ha confirmat aquest diumenge

L'alcalde de Vilassar de Mar (Maresme), Joaquim Ferrer, serà nomenat vicepresident de la Diputació de Barcelona a partir de demà, quan CiU materialitzarà la ruptura del pacte que mantenia amb el PP per governar la corporació provincial.

El president de la Diputació, Salvador Esteve (CiU), ha anunciat aquest diumenge que demà es farà efectiva la ruptura del pacte amb el PP, de manera que l'alcalde de Vilassar substituirà el diputat popular Ramon Riera en la vicepresidència primera de la institució.

Segons Esteve, arran de la reestructuració del govern de la Diputació, les àrees de Cultura i Turisme, que ara estan en mans del PP, passaran a ser dirigides per una regidora de Sant Adrià de Besós i un altre de Vilassar de Mar (Maresme) de CiU.

La ruptura entre PP i CiU a la Diputació de Barcelona es formalitza després del període de dos mesos que la direcció convergent es va donar per replantejar-se les seves aliances amb els populars per les seves distàncies respecte a assumptes com la sobirania de Catalunya.

Després de les eleccions del 25-N, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va anunciar un període de reflexió per replantejar-se els pactes de CiU amb el PPC a la Diputació i altres administracions, i va informar que es prendria una decisió definitiva sobre això entre finals de gener i principis de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.