Política

la CRÒNICA

El silenci com a resposta a Cassà

ERC no va dir res en mitja hora, però en el torn obert va fer vint preguntes a CiU

La recent millora del camí dels Metges, l'expropiació d'uns terrenys per construir el tanatori a prop del cementiri municipal, la compra de mobiliari per a l'edifici de Can Trincheria, a la plaça de la Coma, l'ús definitiu del qual encara està per definir, o la feina de la comissió contra els desnonaments que ha endegat l'equip de govern, van ser algunes, només algunes, de les qüestions que va demanar ERC en l'últim ple de Cassà de la Selva, dijous passat. Els republicans, en el govern en l'anterior mandat juntament amb el PSC i l'Alternativa, gairebé van duplicar el nombre habitual de demandes d'informació a l'equip de govern, de CiU, que solen superar, de poc, la desena. Gairebé tot el ple es va desenvolupar amb una successió de tràmits aprovats sense sobresalts, amb ERC en silenci, i es va evidenciar que les relacions entre les dues grans forces de Cassà ja no són el que eren.

Tot havia començat el desembre. Atemorida per la incertesa a l'hora d'aprovar el pressupost del 2013, CiU va acceptar una esmena a última hora de SI per canviar els paràmetres dels comptes que havia estat negociant amb ERC i el PSC durant sis reunions. Aquell canvi sobtat dels convergents va enfurismar els republicans, que van considerar que el govern d'Enric Bagué els havia estat deslleial i que havia trencat, per dir-ho d'una manera, el protocol de bones pràctiques. En el ple de desembre, ERC, el principal grup de l'oposició, va absentar-se de la sala cinc minuts per digerir el canvi de timó de CiU. Dijous passat, els republicans van callar durant la mitja hora en què es van enllestir els primers vuit punts de l'ordre del dia mentre els regidors convergents i el de SI anaven parlant.

En vuit punts de l'ordre del dia, els republicans van ser espectadors, i prou. Van votar el que els va semblar, però van callar com a resposta a l'actitud de CiU en la negociació del pressupost. Al principi del ple, l'exalcalde de Cassà, Carles Casanova, va llegir tres línies de justificació del comportament silenciós d'ERC. “A l'últim ple vam saber que l'equip de govern entenia l'expressió treballar tots junts de manera diferent a la nostra. Per mostrar la nostra discrepància amb aquesta manera de fer tots junts votarem les propostes d'aquest ple sense explicar el perquè del nostre vot”.

Després de l'emmudiment voluntari, va arribar el torn de les preguntes. Els republicans van prendre la paraula i van començar a xerrar. Van fer una vintena de preguntes, de tots els colors, i alguna d'incòmoda. Durant tres quarts d'hora, van demanar sobre el registre d'entrada 5.103, sobre el decret d'alcaldia 1.206, sobre una suposada pròrroga del programa Feder per al projecte museístic de Can Trincheria i sobre el que va fer falta. Un marcatge de prop en majúscula. Les coses han canviat a Cassà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.