Política

El fiscal de Catalunya retreu a Pujol que es protegeixi amb la bandera

Martín Rodríguez Sol defensa el ministeri públic

Lamenta que el polític de CDC insinués motius polítics darrere la demanda d'imputació d'anticorrupció

Les explicacions del secretari general de CDC, Oriol Pujol, sobre la seva possible imputació en el cas de les ITV no han agradat al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol. En especial, la insinuació que està sent víctima d'un procés polític relacionat amb el rumb emprès pel govern català cap a l'estat propi. I, per tant, que la fiscalia no està actuant d'una manera imparcial.

En una entrevista a Efe, Rodríguez Sol va defensar la institució i es va mostrar “molest” que “s'usi la bandera per protegir activitats particulars de cadascun”. El fiscal superior de Catalunya va rebutjar taxativament que la petició de la fiscalia anticorrupció perquè s'imputi el número dos de Convergència “tingui relació amb cap procés polític sigui del tipus que sigui”. Amb paraules com les de Pujol, considera Rodríguez Sol, es “pot traslladar un missatge confós a la societat” que perjudica la fiscalia, atès que “es posen en dubte els criteris amb els quals actua el ministeri públic”. L'informe del fiscal anticorrupció que demana la imputació del secretari general de CDC, segons va defensar, és “raonat, ajustat a dret i molt documentat”.

El dia abans de la cimera anticorrupció promoguda per Artur Mas, a la qual assisteix, el fiscal superior de Catalunya va beneir la trobada perquè dóna un missatge d'unitat en la lluita contra la corrupció a la societat. Rodríguez Sol considera positiu que es visualitzi “la suma d'esforços” de les diverses institucions.

Es va pronunciar en campanya

Martín Rodríguez Sol, fiscal en cap de Barcelona, va ser nomenat fiscal superior de Catalunya a l'estiu, en substitució de Teresa Compte. I una de les seves primeres actuacions va ser l'obertura de diligències contra El Mundo a final de la campanya per l'esborrany policial publicat pel diari, que sostenia que Artur Mas tenia comptes a Suïssa. Un informe del qual no només la policia, sinó el mateix Ministeri de l'Interior va renegar, en rebutjar que fos oficial. El fiscal superior de Catalunya va considerar que les informacions del diari podien ser constitutives d'un presumpte delicte de calúmnies.

El gest de Rodríguez Sol li va valdre la reprovació del seu superior, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que en una conversa li va retreure que obrís diligències contra el rotatiu quan els afectats ja havien presentat querelles al jutjat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.