Política

Interrogats l'interventor, el secretari i un regidor de Lloret

Carles Arbó, Rafael Garcia i Jordi Martínez, edil d'Urbanisme, declaren com a testimonis

Agents de la Guàrdia Civil tornen per tercer cop a l'ajuntament a buscar més documentació relacionada amb l'operació Clotilde

Els serrells que encara queden per tancar en el cas de l'operació Clotilde contra la màfia russa a Lloret van dur ahir a declarar com a testimonis davant de la Guàrdia Civil Jordi Martínez, regidor d'Urbanisme de Lloret de Mar, i Carles Arbó, interventor municipal. Carles Arbó, que també és novel·lista, com a interventor, és una de les persones que, segons es desprèn de la investigació, havia elaborat un informe intern en què exposava els seus recels respecte al conveni urbanístic amb Andrei Petrov, el suposat capitost de la màfia que va obtenir una rebaixa de 133.500 euros en la concessió de la llicència d'obres del polèmic projecte de reconversió de la plaça de braus en un complex comercial i d'aparcaments. També havia mostrat objeccions al conveni amb Petrov el secretari municipal, Rafael Garcia, que ja va ser interrogat en els primers dies de l'operació Clotilde. Garcia també havia exercit de secretari del club de futbol.

L'altre càrrec que ahir va passar per les dependències de la Guàrdia Civil per declarar, Jordi Martínez, és el cinquè tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, en concret responsable dins l'àrea de Territori de les competències de planejament, gestió i disciplina urbanística; protecció civil i seguretat ciutadana. Va substituir en el càrrec Josep Valls, que era el responsable d'Urbanisme en l'època de l'alcalde Xavier Crespo, i en el mandat actual és primer tinent d'alcalde i responsable d'Obres Públiques, Infraestructures i Via Pública. Valls està imputat per prevaricació i suborn.

Agents de la Guàrdia Civil van tornar ahir al matí a l'ajuntament per entregar les citacions a Jordi Martínez i a Carles Arbó, però també per recollir documentació en relació amb el conveni urbanístic del complex de la plaça de braus, que ha esdevingut una de les claus de la investigació que implica l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo, juntament amb els patrocinis del club d'hoquei, que havia presidit el mateix Crespo, i del club de futbol. El magistrat de l'Audiencia Nacional, Eloy Velasco, que instrueix el cas, ha enviat un escrit al TSJC en què demana la imputació de Crespo (aforat per la seva condició de diputat), per haver pressionat Petrov a patrocinar els clubs amb 30.000 euros al mes.

La Guàrdia Civil continua les investigacions per aclarir el destí final dels patrocinis de l'empresari rus i aclarir si els clubs tenien altres patrocinadors i si les aportacions totals s'ajustaven als pressupostos i les despeses reals del club. Se sap, perquè estava pressupostat, que el mateix ajuntament destinava 42.000 euros al club d'hoquei, que tenia un pressupost anual de 400.000 euros. També es volen trobar altres empresaris que aportessin diners per a patrocinis sense conveni.

LA DATA

25.01.13
És quan
esclata l'operació Clotilde amb la desarticulació de la màfia russa i l'escorcoll de l'ajuntament de Lloret.

LA XIFRA

3
càrrecs han estat interrogats com a testimonis: el regidor d'Urbanisme, l'interventor i el secretari.

Novel·la negra sobre Lloret

Carles Arbó, interventor municipal de Lloret de Mar, que ahir va declarar davant la Guàrdia Civil, és també escriptor. Escriu novel·la negra. Crims que passen a Lloret. El primer llibre va ser Lloret by night, ambientat els anys 2001 i 2002, en què l'assassinat és un pescador, que simbolitza la caiguda de la pesca. Lloret mil anys és la segona novel·la, en què la morta és una soprano. La trilogia de novel·la negra va acabar amb Lloret de qualitat, en què s'explica el brutal assassinat d'un pagès. En aquesta novel·la, a part de la investigació, s'hi expliquen els canvis polítics al país i a la ciutat, amb les eleccions del 2003, que provoquen un canvi de govern. En la vida real van significar l'entrada de Xavier Crespo a l'alcaldia.

La bibliografia d'Arbó, però, no es limita a la novel·la negra. També ha escrit teatre. I també ambientat a Lloret i amb aspectes de la vida real de la ciutat, que després de l'esclat de l'operació Clotilde prenen un nou sentit. L'alcalde de casa meva va ser una obra de teatre estrenada el 2005. Hi apareixien mossos d'esquadra. Feia referència al turisme de borratxera. I dos anys més tard estrenaria Floritures, sobre la polèmica construcció d'un pàrquing subterrani. No es basava en el de la plaça de braus, sinó en el de la plaça Verdaguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.