Política

POLÍTICA

Torroella, disposada a tenir només la senyera al balcó

CiU, COET, UPM i ERC votaran a favor i LEST i PP s'abstindran avui en el manifest de rebuig a la sentència que obliga a penjar la ‘rojigualda'

Roben i pinten rètols d'adhesió del poble a l'AMI

Els grups municipals de CiU, el COET (Coordinadora l'Estartit i Torroella), UPM i ERC va informar ahir que votaran a favor del manifest de suport perquè només onegi la senyera en el balcó de l'ajuntament de Torroella de Montgrí. El manifest incloïa inicialment el grup del LEST (L'Estartit Som Tots) , però ahir la seva portaveu, Sílvia Comas, va anunciar de sorpresa que no hi votaria a favor. El regidor del PP, Andrés Navarrete també va fer saber que s'abstindrà.

Tots els portaveus dels grups van confirmar ahir el sentit del seu vot. Sílvia Comas, del LEST, va argumentar la seva abstenció: “En el nostre grup polític hi ha gent de totes les ideologies, i en tots els temes en què es pugui beneficiar els veïns ens hem pronunciat a favor, com en el suport a l'escola en català, en contra del dèficit fiscal, etc. Però respecte de la bandera pensem que s'està donant més importància de la que té i pensem que el que ens toca ara és acatar la llei i treballar per altres coses. Nosaltres hem de donar exemple.”

També va explicar l'abstenció l'únic regidor del PP, de l'equip de govern, Andrés Navarrete: “Jo en vull estar al marge. Aquest tema ja cansa i només crea crispació. M'abstindré”. Tant Navarrete com els tres regidors del LEST formen part de l'equip de govern.La resta de grups van expressar el seu suport al redactat del manifest, que expressa la voluntat del ple de continuar igual que des del 1979, en el sentit que només onegi la senyera en el balcó de l'ajuntament i es recorda que la sentència no és ferma perquè l'Ajuntament ha apel·lat davant del Tribunal Superior de Justícia .

Els rètols de l'AMI

El cartell que anuncia l'adhesió del poble a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), instal·lat a l'entrada de l'Estartit, va desaparèixer diumenge . El de l'entrada de la carretera de Pals va aparèixer guixat. Amb esprai van tapar la paraula independència i l'estrella de l'estelada. Els Mossos tenen identificats els integrants d'un vehicle que, segons un testimoni, manipulaven els rètols. De moment no hi ha denúncia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.