Política

El govern espanyol ultima el recurs al TC contra la declaració sobiranista

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, anuncia que demanaran un informe preceptiu al Consell d'Estat abans de tirar endavant el recurs

L'Advocacia de l'Estat veu inconstitucional diversos punts del text aprovat pel Parlament de Catalunya

Avisa que la valoració de l'advocacia és “molt determinant” per fixar la posició final del govern espanyol

L'Advocacia de l'Estat aprecia arguments favorables per interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener passat, segons ha anunciat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Segons ha explicat Santamaría, a partir de l'informe favorable dictat per l'Advocacia, l'executiu de Mariano Rajoy ha acordat demanar al Consell d'Estat “l'informe preceptiu” abans d'adoptar la decisió de recórrer la declaració. Amb tot, ha remarcat que la resolució de l'Advocacia de l'Estat és “molt determinant” per fixar la posició final del govern de Rajoy sobre la presentació del recurs.

Segons ha explicat la vicepresidenta espanyola, per recórrer la decisió és necessari que sigui una resolució “de contingut inconstitucional i que sigui impugnable”. I, segons ha dit, l'Advocacia de l'Estat considera que el text aprovat pel Parlament vulnera diferents articles de la Constitució. En concret, ha citat que en l'informe es diu que “reconèixer la sobirania del poble català i el seu dret a decidir per ser subjecte polític, vulnera diferents articles de la Constitució”, entre els quals l'article 1.2 on es remarca que la titularitat de la sobirania resideix en el poble espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.