Política

El Partit Popular, una vegada més, pixa sobre els valencians

UENDOS

Dues dades de la meva biografia fan que estiga especialment indignat amb el partit popular que ens governa (aniquila) al País Valencià per l'última cosa que m'he assabentat. La primera i principal és pel fet de ser-ho, de valencià, i estimar-me la terra, la cultura i la llengua que des de fa moltíssims segles han anat dipositant en nosaltres els nostres avantpassats; cosa que fa que aquests trets d'identitat històrica i personal siguen absolutament innegociables. La segona que he estat molts anys sent professor d'allò que començà dient-se de reciclatge de professorat de valencià, passà per ser professors dels cursos lingüisticotècnics del professorat no universitari i que sembla que actualment es diuen senzillament ponents. Desconec la casuística etimològica d'aquesta denominació, però sospite que no hi ha bones intencions darrere per a uns especialistes que imparteixen cursos de postgrau durant uns quants mesos a l'any amb un temari reglat de llengua i literatura catalana.

Per què aquesta introducció justificativa? Perquè quede més comprensible la meva metonímica indignació. Anem als fets. El dimarts 5 de febrer de 2013, a les 18.00h, a l'IES Lluís Vives de València, tingué lloc la reunió dels alumnes (professors matriculats i acceptats com a alumnes en els cursos de Llengua 3 de valencià), els 5 ponents que impartiran les...ponències? classes? amb la coordinadora (no sé si comissària política, però mai una persona preparada i interessada per l'ensenyament de la nostra llengua i la nostra cultura), Rosa Sánchez González que es dirigí als alumnes de llengua 3 (antigament alumnes del curs superior de valencià) amb les següents paraules, si fa o no fa:”como bien habéis podido observar yo no hablo valenciano, soy castellanohablante y ahora con todo este tema del bilingüismo o trilingüismo, no estoy obligada a hacerlo así que...... soy la coordinadora del curso y a partir de ahora si tenéis algún problema tendreis que poneros en contacto conmigo...”.

Aquestes indignants paraules foren dites davant dels vora cent alumnes (professors matriculats) i dels cinc ponents (professors dels cursos). Sembla que el personal es quedà bocabadat davant del desvergonyiment i de la falta de respecte per a tots els valencians d'aquesta senyora posada a dit pel partit popular; cosa que demostra quina és la intenció d'aquests polítics lingüicides que ens governen i que no saben què fer-se'n per desemantitzar la catalanitat del País Valencià per tal d'anivellar-nos en un espanyolisme vergonyós. Que els alumnes (professors matriculats als cursos) no digueren res per por a represàlies en el curs, pot arribar-se a comprendre, però que els ponents (els cinc professors dels cursos) no li taparen la boca a aquesta senyora és imperdonable, tot i que després, a les classes intentaren disculpar-se i dir que no hi estaven d'acord. Puc assegurar que en la meva època de professor d'aquests cursos (farà uns cinc o sis anys) no ho haguérem consentit de cap de les maneres i li haguérem dit un grapat de floretes a aquesta senyora.

Fets com aquests demostren sense embuts quina és la intenció del Partit Popular del País Valencià respecte de la nostra història. Fins a quan els hem d'aguantar? Què més ens han de fer per despertar i fer-los fora de les nostres institucions? És cert que els valencians tenim sang d'orxata? Desperta ferro! Vergonya cavallers, vergonya!

Valencians, Salut i Terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.