Política

El PP tombarà la dació en pagament

La plataforma d'afectats per la hipoteca mantindrà la pressió fins a l'últim moment perquè els populars “rectifiquin”

Els promotors de la ILP anuncien que han aconseguit quasi un milió i mig de signatures

El portaveu del Partit Popular al congrés, Alfonso Alonso, ha confirmat aquest dimarts que votaran en contra de la presa en consideració de la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament, però s'ha compromès a incloure bona part del contingut i, fins i tot, el nom de la ILP a la llei que els grups parlamentaris negocien a la cambra alta. Per la seva banda, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha assegurat que “esperem que rectifiquin” i que “fins a l'últim moment, no tirarem la tovallola”, per afegir que “no es pot ignorar i seria inconcebible que avui no s'admeti a tràmit aquest gran esforç de la ciutadania”.

El Partit Popular ha volgut d'aquesta manera calmar els ànims dels promotors de la iniciativa i ha assegurat que d'aquesta manera volen fer “un reconeixement polític i social” a la iniciativa ciutadana. Amb tot, Alonso ha reconegut que, segurament, els autors de la iniciativa “voldrien una altra cosa” però ha afegit que “les persones que han participat en aquesta iniciativa mereixen aquest protagonisme perquè han inspirat l'acció de govern” .

I és que les entitats promotores de la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament ha confirmat aquest matí que ja han aconseguit més d'un milió quatre centes mil signatures, prop del triple de les que estableix la llei per tirar endavant una ILP. És per això que consideren que si el congrés no l'admet a tràmit “tindrem un problema de democràcia”. Segons Ada Colau l'actual llei hipotecària és injusta i sense precedents a cap altre país de la unió Europea i ha lamentat que el govern espanyol “cedeixi davant les pressions de les entitats financeres i no faci cas d'un clamor popular”.

El impulsors de la Iniciativa exigeixen que la dació en pagament amb caràcter retroactiu, és a dir que els afectats puguin saldar el deute un cop lliurin l'habitatge i així poder “acabar amb aquesta barbaritat i equiparar-nos amb els països del nostre entorn”. Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca consideren “una vergonya que Espanya sigui el país d'Europa que més desnona” quan alhora és el país amb més habitatges buits. És per això, que exigeixen que aquests habitatges es posin “en lloguer social” i els usuaris no paguin més del trenta per cent.

Avui es debat la tramitació d'aquesta iniciativa que ha aconseguit més d'1.400.000 signatures ciutadanes en nou mesos, i no l'aprovació del seu contingut. Les entitats promotores de la ILP ja s'han assegurat la votació a favor de tots els grups parlamentaris tret del Partit Popular. Els darrers en adherir-se han estat el PSOE i Convergència i Unió degut a la pressió social, segons els impulsors.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, ha explicat que tot i que el Partit Popular decideixi bloquejar el debat sobre aquesta Iniciativa Legislativa Popular seguiran amb la mobilitzacions ja que “no ens quedarem de braços plegats” perquè això és una qüestió de vida o mort i del patiment de milers de persones”. És per això que ha alertat el PP que “no ens resignarem i, si voten en contra, en trobaran enfronta allà on vagin per recordar-los que el patiment de les persones és responsabilitat seva”.

Aquesta tarda està prevista una concentració ciutadana a partir de les cinc d ela tarda a les portes del Congrés per expressar el seu suport a la iniciativa i conincidint amb la seva votació a la cambra baixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.