Política

La CUP signa la llei de consultes i Iniciativa en queda fora

CiU, ERC, el PSC i la CUP van entrar ahir al registre del Parlament la ponència per posar en marxa la llei de consultes. Al final, Iniciativa va decidir no signar-la, però sí que hi participarà activament.

Dimarts, CiU i ERC ja van advertir que la tramitació de la normativa no es podia “dilatar” més, i ahir als passadissos del Parlament van intentar fer els últims acostaments amb ICV-EUiA i la CUP. Els ecosocialistes es van mantenir ferms en la seva posició de no avalar la ponència perquè volien que paral·lelament es creés també una ponència parlamentària sobre el dret a decidir. Una possibilitat que no convenç CiU i ERC, que prefereixen un grup de treball dins de la comissió d'Afers Institucionals.

El portaveu de CiU, Jordi Turull, i la seva homòloga d'ERC, Marta Rovira, van restar importància a aquesta absència i van recordar que el més important és la foto final de com queda la normativa i no pas com arrenca el procediment.

Per altra banda, la CUP va decidir a última hora afegir-se a la ponència després que dimarts a la nit hi donessin el vistiplau alguns dels dirigents de la formació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.