Política

Interior diu que investigarà “molt a fons” l'espionatge

El ministre Fernández Díaz sosté que podria haver-hi més casos que afecten altres polítics catalans

Rubalcaba es desmarca del PSC i afirma que aquests assumptes li semblen “repugnants”

El Ministeri de l'Interior investigarà “molt a fons” el presumpte cas d'espionatge polític a Catalunya. El seu titular, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que tenen “molta informació” i que actuaran sobre l'afer un cop la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va presentar, dijous, una demanda civil al jutjat i una denúncia a la policia. “L'objectiu és esbrinar “què hi ha de cert”, confirmava Fernández Díaz, que també sostenia que treballen sobre la possibilitat que hi hagi altres casos d'espionatge a més polítics catalans.

Immers en el cas Bárcenas de presumpte finançament irregular i repartiment de diner negre, el PP també es va referir a la polèmica, però ho va fer per atacar el PSOE. El vicesecretari d'organització dels populars, Carlos Floriano, va exigir explicacions a Alfredo Pérez Rubalcaba pel suposat cas d'espionatge a Sánchez-Camacho davant un afer “greu” vinculat a “un alt dirigent del grup socialista” a la cambra espanyola, en al·lusió a les informacions d'El Mundo que apuntaven que va ser José Zaragoza, aleshores secretari d'organització del PSC i ara diputat al Congrés, qui hauria encarregat a l'agència Método 3 gravar Sánchez-Camacho durant un dinar que va mantenir amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, una acusació que ell mateix ha desmentit.

Rubalcaba, per la seva banda, va replicar de manera immediata al PP; això sí, sense ni tan sols fer l'esforç d'emparar-se en la presumpció d'innocència de Zaragoza. D'aquesta manera, va deixar clar que el PSOE es desmarcava de les pràctiques suposadament irregulars que es portessin a terme des del PSC, alhora que aprofitava l'afer per recordar els hipotètics seguiments a dirigents del PP de Madrid encarregats des de l'administració autonòmica. “L'espionatge polític em sembla repugnant es faci a Barcelona o es faci a Madrid”, reblava.

LA FRASE

L'espionatge polític a mi sempre m'ha resultat repugnant, es faci a Barcelona o a Madrid
Alfredo P. Rubalcaba
secretari general del psoe

Camacho vol celeritat

Suport de la junta directiva del PP a Catalunya a la seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, després de veure's involucrada en el cas de presumpte espionatge en la reunió celebrada ahir a la tarda. La líder popular va lamentar que “cap dels altres partits” s'hagi solidaritzat amb el PP per haver pogut ser investigat il·legalment fins que “han vist que podrien estar també afectats”. “No han mostrat cap mena de suport fins ara, i només han utilitzat aquest fet com una arma política de manera miserable”, va reblar, assenyalant que han tingut un comportament “que no ha estat ni solidari ni ètic”.

Sánchez-Camacho va agrair que el ministre de l'Interior, el popular Jorge Fernández Díaz, hagi manifestat la voluntat “d'investigar a fons” el seu cas. “Espero que el govern, la policia i la justícia actuïn amb la màxima rapidesa”, va manifestar. La líder del PP a Catalunya ha presentat una demanda civil i una denúncia a la policia que se suma a una d'anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.