Política

política

Josep Valls defensa la seva innocència en el ple de Lloret

En la seva intervenció va dir que està convençut que el temps i la veritat triomfaran “sobre les ombres i especulacions malintencionades”, en relació amb la seva imputació pel cas Clotilde

El regidor de Lloret de Mar Josep Valls (CiU), imputat en el suposat cas de blanqueig de capitals de la màfia russa desarticulat amb l'operació Clotilde, va defensar ahir en el ple extraordinari demanat pel PP i el Millor, a l'oposició, la seva innocència. En un discurs carregat d'emoció, i en la seva primera aparició pública després de la seva imputació i pas per l'Audiencia Nacional per declarar, Valls va defensar que encadena “divuit anys treballant per Lloret” i que té la consciència “molt tranquil·la”. Va agrair “el suport incondicional del personal de l'Ajuntament”, molt especialment del departament d'Urbanisme. “M'han donat suport sabedors que els expedients s'han tramitat des de la més estricta legalitat.” També va donar les gràcies als que se li han acostat per donar-li ànims, i també a la seva família, sobretot als seus fills.

Va recordar que el dia 29 de gener va declarar davant la Guàrdia Civil i el dia 30 davant el fiscal i el jutge de l'Audiència. “Avui no puc dir res més perquè hi ha secret de sumari”, va explicar el regidor, que ha renunciat a les seves àrees de govern però manté l'acta de regidor, fet que alguns grups no veuen bé, entre els quals el Millor, el PP i ICV-EUiA. El portaveu socialista, Joan Bernat, va dir que el seu grup respecta la decisió de Valls, però que qualsevol dels regidors socialistes en la seva situació hauria deixat l'acta de regidor.

Valls va manifestar que amb el temps acabarà triomfant la raó “sobre les ombres i les especulacions malintencionades”, i va recordar que en el seu cas hi ha un assetjament personal, tot i que no va dir de qui, però tothom sabia que parlava del portaveu del Millor, Marc Fuertes. Valls es va emocionar al final de la seva intervenció i no va poder acabar perquè havia de fer un esforç per contenir les llàgrimes. També es va emocionar en el seu suport a Valls l'alcalde, Romà Codina, que va preguntar “qui restituirà a Josep Valls aquesta i altres pèrdues” en cas que, d'aquí a uns mesos, retirin els càrrecs contra ell.

El portaveu del PP, Enric Martínez, va afirmar que no descarten presentar una moció de censura, fet que va aprofitar Marc Fuertes. El portaveu del Millor va dir que estava disposat a debatre-la ahir mateix, i va instar el PP i el PSC a pronunciar-se. Martínez va fer cara de sorpresa i va evitar fer-hi cap referència, igual que Joan Bernat. El que sí va fer el portaveu socialista és anunciar que presentaran una moció per la transparència perquè els càrrecs públics facin públic el que perceben en sous i indemnitzacions i els béns que tenen. Tots els grups van veure bé la proposta, i fins i tot Fuertes va fer extensiva la transparència “als comptes que es tinguin a les Seychelles i als béns de familiars” dels polítics, en una intervenció barrejada amb sarcasme.

D'altra banda, ahir es va saber –entre altres coses, perquè ho va anunciar Marc Fuertes– que DDC, l'empresa que dirigia Petrov, no ha ingressat l'aval de 197.205 euros per les obres que està fent a l'edifici del Blanca Aurora. La Guàrdia Civil va demanar a l'Ajuntament si DDC havia fet efectiu el pagament, i no és així. L'Ajuntament va demanar que s'aturin les obres.

LA FRASE

Una cosa és tenir raó, una altra és saber-la defensar i una altra, que te l'acabin donant
Josep Valls
regidor de Ciu de lloret de mar

LA XIFRA

197.205
euros
és l'import de l'aval que havia de satisfer DDC per les obres al Blanca Aurora, i que no va ingressar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.