Política

El CNI nega “cap relació” amb Método 3

El seu director accepta comparèixer al Congrés

Al govern no li “consta” que tingui més presència a Catalunya

El Centro Nacional de Inteligencia (CNI) no té ni ha tingut “cap relació” amb l'agència de detectius Método 3, que ha destapat el cas d'escoltes massives a polítics, empresaris i periodistes, bona part dels quals, catalans. Així ho va assegurar ahir en una nota la secretaria d'estat de Relacions amb les Corts, que depèn del Ministeri de la Presidència, en què va avançar que no té inconvenient en la compareixença a la comissió de despeses reservades del Congrés del director del CNI, Félix Sanz Roldán, per “aportar les dades que siguin requerides” per demostrar que “ni ha existit ni existeix” tal vincle. El CNI està disposat a explicar-se “en el menor termini possible” per col·laborar “a una major transparència”, si bé recordava que els seus agents ja se sotmeten a “rigorosos controls legals”.

CiU havia presentat dilluns la petició de compareixença després que algunes informacions assenyalessin una possible relació arran d'una piulada del secretari general del Sindicat Unificat de Policia, José Manuel Sánchez Fornet, en què deia que Método 3 actua com a “tapadora” dels serveis secrets espanyols.

Per la seva banda, ERC va presentar ahir un seguit de preguntes al Congrés per saber “per què la policia no vol compartir la investigació” amb els Mossos, i demanar si hi ha “membres o exmembres” de cossos estatals participant en activitats de l'agència privada.

Presència a Catalunya

A banda d'això, el portaveu del govern, Francesc Homs, va dir que no té “constància fefaent” que el CNI hagi augmentat la seva presència a Catalunya, si bé va admetre que és possible, com han indicat altres informacions els últims dies i ERC va denunciar dilluns, ja que “no treballa amb la més absoluta transparència, com correspondria a un centre d'aquest tipus”. Homs va negar que hi observi “guerra bruta”, si bé admet, sobre la compareixença de Sanz, que “com més aviat es faci millor, més tranquils tots”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.