Política

ERC critica que Rajoy torni a dir “no” a la consulta

Bosch li retreu que citi la Constitució “com si fossin els deu manaments”

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va lamentar ahir que el president espanyol, Mariano Rajoy, hagués tornat a descartar la possibilitat de fer una consulta sobiranista a Catalunya. “Ens ha tancat un altre cop la porta als nassos i ens ha dit que res de res, que de referèndums sobre la independència de Catalunya, si és per ell, no se'n faran”, va declarar Bosch als mitjans de comunicació després del discurs inicial de Rajoy, amb el qual va començar el debat de política general.

El portaveu d'Esquerra va retreure al president espanyol el “to d'esbroncada” que havia fet servir a l'hora de parlar d'aquest tema i que hagués citat la Constitució “com si fossin els deu manaments”. “Va aparèixer com Moisès, recitant els manaments de la Constitució com si en fos l'intèrpret màxim”, quan va parlar sobre Catalunya, va dir Bosch, que va advertir a Rajoy que Catalunya persistirà en el seu dret a decidir. Davant d'unes propostes que, segons el portaveu republicà, “ni són noves ni són propostes”, “els catalans no tindran cap més opció que insistir en el seu dret a decidir el seu futur, i que aquest serà el camí que seguirà ERC”, va avisar. “Per això ens van elegir”, hi va afegir Bosch.

Sobre la corrupció, el portaveu republicà va considerar que Rajoy havia quedat “molt curt” i havia tractat aquesta qüestió com si “la cosa no anés amb ell”. “Ens hauria agradat que hagués respost en un to més personal, atès que ell és sospitós”, va explicar Bosch, que va lamentar que hi hagués “terrenys” en què no hi hagués ni entrat, en al·lusió als casos de Bárcenas i Urdangarin. El portaveu d'Esquerra a la cambra baixa també va retreure al president espanyol que no hagués reconegut “els errors”, com ara la reforma laboral, “que ja s'ha vist que no ha funcionat perquè ha generat més aturats que no feina”.

Per Bosch, en el seu discurs el president espanyol va seguir la tendència habitual dels criteris de la Unió Europea d'insistir en les polítiques que “ens han ficat al pou”. “Com si ho hagués escrit Merkel”, va ironitzar Alfred Bosch, que va afirmar que els independentistes catalans esperaven que el president espanyol fos més imaginatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.