Política

Investiguen finançament il·legal de CiU pel cas Manga

La jutgessa de Lugo investiga el pagament de diners a Robert Fauria en un sobre

Atribueix a l'empresa GRS haver subornat treballadors del Consell Comarcal de la Selva

La jutgessa de Lugo que porta el cas Manga investiga un possible finançament il·legal de CiU a través de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar, segons ha pogut saber aquest diari. D'acord amb els indicis que han dut a la presó l'administrador d'aquest grup, Alexandre Ros, el pagament s'hauria fet en un sobre lliurat al president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, actualment en llibertat sota fiança de divuit mi l euros.

Un treballador de GRS hauria dut el taló, dissimulat entremig de diversos papers, a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i l'hauria entregat a Fauria de part de l'administrador del grup empresarial, que està detingut pel cas.

Ros hauria admès que es tractava d'un pagament per una “martingala” que el president del Consell Comarcal li hauria fet fer per algun assumpte relacionat amb la distribuïdora d'aigua Sorea i una empresa seva anomenada Think Twice. A canvi d'aquest pagament, Ros hauria rebut una factura d'una impremta en concepte de propaganda política de la federació nacionalista.

Tractes de favor

D'altra banda, GRS hauria pagat diversos suborns a treballadors del Consell Comarcal, tot dins el marc de les relacions que Ros i Fauria mantenien. L'objectiu d'aquests pagaments seria afavorir el grup GRS de diverses maneres. Per exemple, emetent-los certificats falsos o oferint-los ajudes per trobar nous clients. Els suborns no serien només econòmics sinó també en espècies, en forma de telèfons mòbils, cotxes d'empresa, tiquets de menjar per a funcionaris, etcètera. En una altra ocasió, Fauria hauria pressionat Ros perquè contractés un nou treballador. Tots dos haurien acordat que el sou d'aquesta persona es pagaria a través de factures que l'Ajuntament de Sant Hilari emetria amb l'import inflat, o fins i tot per serveis mai realitzats.

La Diputació i Xaloc

Segons la investigació, Ros i el seu soci Josep Maria Franch haurien iniciat una estratègia per evitar perdre clients institucionals. Ros hauria fet gestions amb diversos polítics per intentar la renovació del contracte que mantenien amb l'Ajuntament de Figueres. Paral·lelament, hauria contactat amb Xaloc per tal que es convoqués un concurs que s'hauria manipulat perquè fos adjudicat a la seva empresa. En aquestes maquinacions amb Xaloc hi haurien intervingut diverses persones. D'altra banda, la jutgessa sospita també que Ros hauria pagat diverses quantitats de diners al director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, entre els anys 2009 i 2011.

La jutgessa imputa a Ros delictes de suborn, falsedat documental, tràfic d'influències i violació de secrets, pels quals li manté la presó cautelar amb l'objecte d'evitar l'ocultació de proves.

LA DATA

14.2.2013
van escorcollar
els agents de vigilància duanera les seus del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.

L'alcalde de Sant Hilari no dirà fins divendres si plega

L'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU), farà una compareixença pública divendres al Consell per explicar què farà a partir de la seva imputació en l'operació Manga, i si hi haurà canvis, com demanen no només el seu soci de govern, ERC, sinó també els grups de l'oposició. Tots coincideixen a demanar que dimiteixi, i ahir es va afegir a aquesta petició el grup d'ERC a Sant Hilari Sacalm, que també manté un pacte amb CiU en aquesta població. El grup de CiU manté un hermetisme absolut sobre quina serà la decisió de Fauria, que en principi no s'espera que assisteixi avui al ple municipal de Sant Hilari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.