Política

El batlle de Perpinyà dóna suport a la política sobiranista d'Artur Mas

Jean-Marc Pujol inclourà candidats de Convergència i d'Unitat Catalana a la llista per les eleccions municipals

L'alcalde considera que el futur de Perpinyà serà l'espai econòmic català

“El futur de Perpinyà, de les futures generacions, serà l'espai econòmic català” afirma Jean-Marc Pujol, alcalde de la capital de la Catalunya Nord. ”Vaig ser dels primers advocats de Perpinyà a desenvolupar la meva activitat professional amb empreses de Catalunya i del País Valencià”, explica.

Després dels acords signats entre el partit conservador francès UMP amb Convergència Democràtica de Catalunya, Pujol afirma que inclourà candidats convergents a la llista de la UMP a les eleccions municipals de l'any que ve a Perpinyà. “Hi haurà candidats de CDC i també continuarem amb Unitat Catalana”, referint-se al partit catalanista nord-català que forma part de l'actual govern municipal.

“Vull ser molt clar, dono suport a la política de centre-dreta d'Artur Mas a Catalunya, encara que tingui certs pactes. Però quan s'ha de treure el país d'una situació tan difícil s'ha de pactar amb tothom”, explica Pujol. Pel que fa al procés independentista català, el batlle de Perpinyà creu que “personalment, crec que la política sobiranista d'Artur correspon a un excés de centralització de Madrid, menor que la de París però encara massa important”. Aquest procés, Pujol el creu necessari per aconseguir que “les decisions es prenguin el més a prop possible dels llocs concernits”. Pujol prefereix parlar de “ sobiranisme enlloc de nacionalisme” per definir la política del govern de la Generalitat i considera que “arribats al segle XXI els sistemes centralistes han demostrat els seus límits, sigui a Madrid o a París”. Després de la consulta o referèndum a la Catalunya autònoma l'alcalde perpinyanès creu que “caldrà negociar i entendre's. Veure, per exemple, si cal un exèrcit català o una participació catalana a l'exèrcit espanyol. Caldrà que parlin i negociïn en tots els temes, sense patir l'excés de centralització que hi ha hagut fins ara”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.