Política

Fauria abandona

L'alcalde de Sant Hilari i president del Consell Comarcal de la Selva deixa la política per la seva imputació en el cas Manga

Afirma que no se “sent” culpable, que té la consciència “molt tranquil·la” i que en tot aquest procés s'ha causat un dany irreparable tant a ell com a la seva família

Robert Fauria va anunciar ahir que deixa totes les seves responsabilitats polítiques, tant a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm –d'on és alcalde– com al Consell Comarcal de la Selva, que presideix. Immers en la investigació judicial del cas Manga, i quan fa poc més d'una setmana de la seva detenció i posterior posada en llibertat, Fauria va comparèixer ahir davant els membres del Consell Comarcal de la Selva i dels mitjans per explicar la seva decisió. Amb posat seriós però amb veu ferma, que delatava en alguns moments nerviosisme, Fauria va descriure la situació viscuda des de la seva detenció, dijous passat al matí, com a molt dura, tant per a ell com per al seu entorn i la seva família. “D'entrada us dic que no em sento culpable i que tinc la consciència molt tranquil·la”, va manifestar. Fauria també va considerar “circumstancial” la seva implicació en el cas Manga, que investiga una trama corrupta d'adjudicacions públiques.

A l'epicentre de la investigació hi ha l'empresa de Lloret GRS Arc Local, i el seu administrador, Alexandre Ros, és a la presó. Fauria no va voler parlar ahir sobre la seva relació amb Ros, atès que el tema està sota secret de sumari. Fauria va exposar que ha esperat aquests dies per explicar què farà en el futur –va ser deixat en llibertat diumenge– per prendre decisions “ben reflexionades” i amb el cap fred, però de fet més endavant va admetre que ja havia pres la decisió de plegar dijous al matí “a primera hora”, quan el van detenir: “En el moment aquell em vaig dir: «Això et sobrepassa»”, va explicar.

Va demanar “celeritat” a la justícia, afirmant que amb el temps es demostrarà que no té res a veure amb el que se li imputa.

Fauria va explicar que presentarà la seva renúncia coincidint amb les convocatòries de plens al Consell Comarcal de la Selva i a Sant Hilari, d'aquí a unes setmanes, i que hi haurà “un relleu” ordenat.

Valls, cada cop més pressionat

Fauria va dir ahir que espera que la seva retirada tregui pressió política tant a Sant Hilari com al Consell Comarcal. Al seu poble és més fàcil, ja que la condició que posava ERC per tornar a parlar de pactes era que Fauria no hi fos. Però al Consell Comarcal l'oposició exigeix també que plegui Josep Valls, imputat en l'operació Clotilde. Valls va renunciar a les seves responsabilitats de govern a l'Ajuntament de Lloret, tot i que mantenint-se com a regidor, però al Consell Comarcal no hi ha hagut cap canvi. El president de CDC a Girona, Pere Vila, va admetre, però, que en parlaran, malgrat que Valls “a l'Ajuntament de Lloret ja ha fet un pas al costat”. “És un tema que tractarem quan pertoqui”, hi va afegir. D'altra banda, el grup d'ERC al Consell Comarcal
de la Selva també apostaria per la sortida de Valls del Consell com a condició per mantenir el pacte de govern actual. Aquesta posició, però, encara no l'han plantejat al grup de CiU.

Carrapiço deixa els càrrecs a ERC

El secretari d'organització de la secció local d'Arbúcies i actual secretari d'organització d'Esquerra Republicana, Josep Carrapiço, va presentar ahir la seva dimissió d'aquests dos càrrecs orgànics arran d'haver estat cridat a declarar en relació amb la investigació del cas Manga, que afecta el Consell Comarcal de la Selva. Carrapiço plega malgrat que no està imputat, segons va fer públic ahir al matí el partit republicà en un curt comunicat. Segons la nota, la direcció d'ERC ha acceptat la dimissió de manera cautelar fins que s'aclareixin els fets. Segons el partit, l'exsecretari d'organització ha pres aquesta decisió en “compliment del seu compromís ètic i amb la voluntat de no perjudicar el partit.” Tanmateix, Carrapiço vol “defensar la seva innocència davant la justícia en cas de ser imputat”. ERC expressa en la nota la seva consternació, i aprofita l'ocasió per “posar a disposició de la justícia tots els seus mitjans per ajudar a aclarir el cas”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.