Política

CDC apressa Martorell a fer un pas enrere

L'alcaldessa de Sant Cugat demana que deixi la presidència local

Turull afirma que la decisió es prendrà avui

Convergència vol resoldre avui mateix l'espinosa relació entre el seu dirigent Xavier Martorell i l'agència d'espionatge Método 3. El partit va donar 24 hores a l'actual director general de Serveis Penitenciaris per posar els seus càrrecs orgànics a disposició de la direcció després d'haver reconegut que va utilitzar l'agència per a un treball a la seu de CDC a Sabadell. Martorell hauria actuat, suposadament, per compte propi i sense informar la direcció del partit.

Martorell és president de Convergència a Sant Cugat i membre de les sectorials de seguretat i de relacions internacionals del partit. Precisament l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va demanar ahir a Martorell que presenti la seva dimissió per “donar una imatge de serietat i transparència”. La decisió es prendria a l'assemblea local que es farà demà a Sant Cugat.

El PP demanarà que el conseller de Justícia, Germà Gordó, expliqui la seva relació amb els casos d'espionatge i es va afegir a Ciutadans en la petició de dimissió de Martorell com a director general de Serveis Penitenciaris. Segons el portaveu, Enric Millo, “queda demostrat” que CiU i la Generalitat no han dit la veritat sobre la seva relació amb l'agència.

La CUP també va utilitzar Método 3

La CUP va admetre ahir que el seu nucli a Valls també va encarregar una investigació a l'agència Método 3. Els regidors de la CUP a Valls volien esbrinar l'any 2010 si una empresa del pare de l'aleshores regidor d'Urbanisme, Albert Batet –actual alcalde i diputat de CiU–, tenia interessos en la requalificació d'uns terrenys en una zona industrial. La CUP sospitava d'un conflicte d'interessos entre Batet i les empreses dels seus familiars. Van pagar aleshores Método 3 perquè recollís dades –que són públiques– de l'empresa Inbatet 2005, dedicada a la compravenda de terrenys, per comprovar si tenia negocis vinculats a la revisió del POUM impulsat per Batet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.