Política

La líder del PP i l'exparella de Pujol admeten ara que són amigues de fa temps

Alícia Sánchez-Camacho demana, per la via civil, que es prohibeixi difondre l'enregistrament del dinar espiat

Álvarez ha de reconèixer la seva veu

Alícia Sánchez-Camacho va comparèixer ahir, puntual, davant la titular del jutjat de primera instància 21, a qui va recaure la demanda civil de la presidenta del PP català contra l'agència de detectius Método 3 per vulnerar el seu dret a l'honor. En aquest procés, només es pot demanar responsabilitat econòmica.

La jutgessa volia saber de primera mà els arguments de la política per atendre la seva petició que prohibeixi la difusió de la conversa que va mantenir amb María Victoria Álvarez, l'ex-xicota de Jordi Pujol Ferrusola, a La Camarga, i que suposadament va enregistrar de manera il·legal Método 3. A la vista civil, va declarar Sánchez-Camacho i després Maria Victoria Álvarez, a més de responsables de La Camarga. Totes dues van admetre que són amigues i que havien anat a dinar juntes diverses vegades. A La Camarga, només aquell 7 de juliol del 2010, i la reserva va ser feta per la líder del PP, segons el restaurant. En esclatar el cas, però, Sánchez-Camacho havia assegurat, en roda de premsa, que no coneixia de res Álvarez i que la va escoltar i atendre com un ciutadà més. En l'interrogatori, les dues van reconèixer que en aquella conversa van parlar de coses “molt íntimes” i sobre temes que no han transcendit. D'aquí a uns dies la jutgessa resoldrà si en prohibeix o no la difusió. A més, en aquell dinar espiat, Álvarez li hauria explicat a Sánchez-Camacho com Pujol Ferrusola evadia diners a Andorra, amb bitllets de 500 euros, a més d'altres negocis a l'Argentina i a Mèxic.

El reglamentari llibre de registre de les feines fetes per l'agència que dirigia Francisco Marco no ha aparegut. Per ara, s'apunta que el PSC (José Zaragoza) podria haver encarregat a Método 3 l'enregistrament del dinar, tot i que també s'obre la sospita a persones vinculades a CDC. Abans d'anar al dinar, Álvarez va sortir empipada de casa de Pujol Ferrusola. Els dos detectius, i el seu cap, detinguts van assegurar al jutge que l'entorn de Sánchez-Camacho ho sabia. Si realment és així, no hi hauria delicte. Marco i la seva cap, Elisenda Villena, germana de l'assessora jurídica del PSC, Anna Villena, també es culpen d'haver organitzat l'enregistrament.

Paral·lelament, el jutge de Barcelona que investiga el cas de l'espionatge a polítics ha citat a declarar María Victoria Álvarez, que s'ha personat com a acusació popular en la causa penal contra Método 3, com la líder del PP.

Ortega i Carod-Rovira

En la seva declaració, prevista per mitjan mes de març, Álvarez també ha de reconèixer la seva veu en la conversa d'aquell dinar espiat, i que té una durada d'unes tres hores. És a dir, el magistrat del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona ja té l'enregistrament il·lícit que va obtenir la Policía Nacional. A la comissaria de la policia espanyola, Sánchez-Camacho ja va fer un reconeixement de la seva veu, tot i que està previst que també hagi de declarar davant del magistrat.

D'altra banda, el deganat ha remès al jutjat d'instrucció 14 que, davant la seva relació, també investigui les denúncies que l'expresident d'ERC, Josep Lluís Carod Rovira, i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, van presentar als Mossos en saber-se espiats per Método 3.

Mas reclama explicacions al Ministeri de l'Interior

El president de la Generalitat, Artur Mas, va reclamar ahir al Ministeri de l'Interior explicacions sobre el fet que dos periodistes d'El Mundo han assegurat al jutjat que “càrrecs” del ministeri van confirmar-los l'autenticitat de l'esborrany amb segell de la Unitat de Delictes Econòmics i Financers (UDEF) de la Polícia Nacional.

En l'informe, publicat el novembre passat, s'assegurava que les famílies del president Mas i de l'expresident Jordi Pujol tenien comptes a Suïssa. Abans-d'ahir, els dos periodistes van declarar a la jutgessa de Barcelona que investiga les querelles de Mas i Pujol. Des del ministeri sempre s'ha negat l'autoria de l'informe. Mas va declarar que els afectats tenen dret a conèixer la veritat i a saber qui es fa responsable de “tot aquest desgavell i si “no tenia altra finalitat” que alterar les eleccions catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.