Política

ICV vol que Esquerra trenqui l'aliança amb CiU

En un moment delicat, en què s'ha d'elaborar un pressupost que haurà de contenir una retallada de 4.000 milions de despesa si no es flexibilitza l'objectiu de dèficit, del 0,7%, ICV va fer una crida a ERC perquè es replantegi la seva aliança amb CiU per a la governabilitat del país.

El secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, va demanar al líder dels republicans, Oriol Junqueras, que es repensi la cooperació amb un executiu “de dretes”. “Amb aquesta CiU no hi ha canvi possible, per molt que s'escudin en la idea que tot és culpa de Madrid; hi ha una part que és culpa de tenir un govern de dretes i és hora que les formacions d'esquerres no els donem suport, sinó que construïm alternatives”, va afirmar Herrera. I va fer coresponsable el govern de Mas de les retallades que es faran en els comptes.

El líder d'Iniciativa acusa l'executiu de CiU de seguir la mateixa línia de la legislatura passada, malgrat haver escenificat un cert gir social quan va fer el pacte de governabilitat amb els de Junqueras. “Està fent les mateixes polítiques que en la legislatura anterior.”

D'altra banda, i després que el govern espanyol hagi decidit recórrer al Constitucional contra la declaració sobiranista, Herrera va recomanar a Mariano Rajoy que es preocupi dels presumptes casos de corrupció que afecten el PP i no del dret a decidir dels catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.