Política

administracions

Fuertes titlla de “gàngster” l'alcalde de Lloret de Mar

Li exigeix la dimissió per una conversa apareguda en el sumari del cas Clotilde en què demanaria que Convergència “fotés mà” al cap del Millor

Codina diu que només volia assessorament jurídic

Les revelacions que es van coneixent del sumari de l'operació Clotilde van provocar ahir una gran tensió en el ple de Lloret de Mar. Marc Fuertes, portaveu del Millor, va demanar la dimissió de l'alcalde, Romà Codina (CiU), i del regidor Josep Valls (CiU), imputat en aquesta causa. Fuertes va carregar durament contra CiU, als quals va acusar de “mafiosos”, “corruptes”, “gàngsters” i, fins i tot, “nazis”. Van ser algunes de les desqualificacions que Fuertes els va dirigir després de llegir una part del sumari en què es revela una trucada de fa uns mesos entre els dos polítics de CiU quan el Millor va denunciar la venda d'alcohol a la nit a la benzinera de Codina. En aquesta conversa, Codina s'hauria referit a Fuertes com a “fill de puta” i a Valls, com a “desgraciat”. L'alcalde hauria dit a l'aleshores primer tinent d'alcalde, segons el que va llegir Fuertes: “Ja vaig dir a en Xavier [Crespo, diputat de CiU i exalcalde] que parlés amb Convergència i li fotés mà d'una puta vegada.” Després de llegir-ho, el cap del Millor va preguntar a l'alcalde a què es referia i li va etzibar: “La màfia no són els russos, són vostès; vostè, senyor Codina, és un gàngster i un mafiós; vostès són els corruptes.” Fuertes va explicar que havia rebut amenaces telefòniques, que té una diana a la porta de casa, que li han rebentat les rodes del cotxe i que ha estat espiat. Fins i tot va vincular aquesta conversa telefònica amb la pèrdua d'alguna concessió de la seva empresa. “Això ho feien els nazis: mirar d'eliminar l'opositor polític”, hi va afegir, per acabar anunciant que està estudiant presentar una denúncia contra Codina per coaccions i espionatge.

L'alcalde va posar en dubte l'autenticitat de la gravació de la trucada de telèfon: “No tinc la certesa, la vull contrastar”, va dir. Tot i això, Codina va justificar les seves paraules en aquella presumpta trucada: “El que demano a Convergència és assessorament jurídic”, i va recordar que l'afer de la benzinera no té res a veure amb l'operació Clotilde. Tot i no voler entrar en els retrets personals –“perquè jo tinc educació”–, l'alcalde va demanar la dimissió de Fuertes i va negar la possibilitat que ell dimiteixi de l'alcaldia: “Seguirem treballant per Lloret”, va dir.

D'altra banda, el ple va aprovar una moció del PSC a favor de la transparència en què es demana publicar al web municipal la declaració de béns i de la renda, entre d'altres, dels regidors. ERC s'hi va oposar i CiU es va abstenir.

LES FRASES

Aquest poble no pot ser governat per gàngsters i mafiosos, per això li demano la dimissió
Marc Fuertes
Portaveu del Millor
No dimitirem: seguirem treballant per Lloret; vostè s'ha excedit moltíssim
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

Crítiques a les retribucions de Josep Valls

Marc Fuertes va denunciar ahir que Josep Valls cobra 1.720 euros al mes per assistència a ple i a juntes de govern, on encara té presència malgrat haver renunciat a les competències.

La secretària de l'alcalde rep el suport dels companys i el govern

El Millor, al final del ple, va fer un prec perquè l'Ajuntament obri una investigació i aparti les funcionàries que, segons s'ha filtrat en algun mitjà, apareixerien en converses telefòniques recollides en el sumari del cas Clotilde, una d'elles, la secretària de l'alcalde. Aquestes van anar al ple amb altres companys. Un d'ells va demanar la paraula per mostrar-los el suport de la plantilla i criticar el Millor. L'alcalde va reiterar la confiança en la seva secretària.

Els comptes del 2012 es tanquen amb un estalvi net de 3,9 milions

En el ple d'ahir es va retre compte de la liquidació del pressupost de l'any passat. Segons va explicar Arseni Frigola (CiU), regidor de Serveis Econòmics, es va aconseguir un estalvi net de 3,9 milions d'euros, un 7,43% respecte al total d'ingressos. Així doncs, l'Ajuntament ha aconseguit situar el nivell d'endeutament per sota del 75% i podrà tornar a accedir al crèdit per a inversions. El romanent final de tresoreria ha estat de 454.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.