Política

Campanya de boicot als productes espanyols

Que cap ajuntament denunciat per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, compri productes fets a l'Estat. Aquesta és la resposta que la Fundació Catalunya Acció ha plantejat al seguit de denúncies de qui anomenen “la virreina” a Catalunya contra aquells que no pengen la bandera espanyola o que es declaren territori lliure. Per això s'ha articulat una campanya en què s'ha consensuat un manifest per denunciar “la malaltissa obsessió” de De Luna, que fa tornar als temps “del Movimiento”. Per això, des de Catalunya Acció es planteja respondre amb contundència a la campanya de denúncies no comprant cap producte d'empreses espanyoles, de la mateixa manera que es fa a l'Estat amb el cava català.

La campanya pretén servir de suport als ajuntaments denunciats, com el de Gallifa, que ha penjat una banderola espanyola en lloc de la bandera. El seu alcalde, Jordi Fornas, va animar la resta d'ajuntaments a actuar de la mateixa manera. “Espanya està en guerra amb nosaltres”, va afirmar. Per la seva banda, el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, va calcular en un centenar de consistoris catalans els que han estat denunciats per la delegada pel tema de les banderes. El regidor d'Arenys de Mar Àlex Acero va explicar que amb la campanya el que es fa és apostar “per la contractació sobirana”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.