Política

Clam en defensa de la llengua arreu dels Països Catalans

La defensa de la llengua va mobilitzar ahir centenars de persones en onze ciutats de Catalunya, la Franja, la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes. La convocatòria la van fer mig miler d'entitats i associacions cíviques d'arreu dels Països Catalans integrades en el moviment Enllaçats per la Llengua, que es va començar a gestar fa un any a les illes Balears com a resposta a les polítiques del govern del popular José Ramón Bauzá, i que s'ha estès a la resta de territoris de parla catalana.

L'acte d'ahir tenia per objectiu fer un clam simultani en defensa dels drets lingüístics dels territoris de parla catalana. Es van convocar actes a Girona, Barcelona, Perpinyà, Andorra, l'Alguer, Lleida, Fraga, Castelló, València, Alacant, Sabadell, el Carxe, Eivissa, Palma, Tarragona, Formentera o Maó.

L'acte central de la campanya es va celebrar a la tarda a la plaça del Rei de Barcelona i hi van assistir més de 200 persones, que es van enllaçar simbòlicament en defensa de la llengua. Els organitzadors van llegir un manifest denunciant les polítiques del PP al País Valencià i les Illes, però també des del govern de l'Estat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.