Política

Manual per a indecisos

La Fundació Catalunya Estat edita un llibre on recull les principals xifres i arguments a favor de la independència

‘L'autonomia que tenim, el país que tindrem' s'adreça a sectors que encara no ho veuen clar

Un resum històric i carregat de dades, il·lustrat amb nombrosos gràfics explicatius, de lectura molt ràpida i senzilla, que vol ser un compendi de les principals xifres i arguments que situen la independència com l'única sortida per a Catalunya. Això és L'autonomia que tenim, el país que tindrem, editat per la Fundació Catalunya Estat com a tercer volum de la sèrie Convèncer per vèncer. “Intentem donar les claus d'aquest espoli fiscal que va començar ja al segle XVIII i que avui ja és un espoli social, perquè està atemptant contra els drets de les classes menys afavorides.” Parla Jaume Vallcorba i Tura, vicepresident de la fundació i autor del llibre, que es presenta avui, a dos quarts de vuit del vespre, amb una taula rodona a la seu de l'entitat (plaça Catalunya, 9, quart pis). Amb pròleg del recentment traspassat Moisès Broggi, el volum està editat en català i en castellà, i es pot llegir en qualsevol dels dos idiomes només girant-lo. És un dels trets específics d'un treball pensat especialment per aquells catalans que van néixer fora del país i que tenen algunes dificultats amb l'idioma. “Volem que el llibre arribi a tothom, però sobretot a aquest sector de la població que no ha tingut tan fàcil l'accés a unes dades que tots hauríem de conèixer, perquè evidencien que la situació és insostenible”, assegura l'autor. El llibre surt avui a la venda en una primera edició de 2.000 exemplars que es podran comprar a les llibreries o per internet a un preu de 10 euros. L'objectiu és que segueixi les passes dels altres dos volums de la sèrie. Un país, un estat, obra del mateix Vallcorba, i Full de ruta, de Patrícia Gabancho, es van enfilar a les primeres posicions del rànquing de llibres més venuts poc després de la seva sortida.

La Fundació Catalunya Estat és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a principal objectiu la promoció d'estudis i treballs, i l'organització d'actes de conscienciació nacional per convèncer la població dels beneficis que la independència reportaria a Catalunya i els seus habitants. La van crear el 2011 vint-i-un representants de la societat civil, molts d'ells antics membres del Cercle Català de Negocis. La Fundació Catalunya Estat col·labora amb diverses entitats del país, com ara Òmnium Cultural, a la qual fa poc ha cedit tot el seu fons documental, amb estudis i material didàctic relacionat amb la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.