Política

Nadal no vol Catalunya subordinada a Espanya

“La relació entre Catalunya i Espanya ha de ser d'igual a igual, sense subordinació.” L'exconseller Joaquim Nadal va defensar ahir una estructura política per a Catalunya que va més enllà de l'aposta federalista d'alguns dirigents del PSOE. En una entrevista a l'ACN, l'exdirigent del PSC va defensar aquesta necessitat per les “agressions sistemàtiques” de l'Estat espanyol conta Catalunya. Per Nadal, de fet, “molts federalistes frustrats són independentistes perquè no veuen res més”. Quant al seu posicionament personal, va admetre que podria arribar a defensar que Catalunya disposi del seu propi estat si la realitat actual no canvia.

“El que engreixa l'independentisme ad infinitum i el que m'hi suma a mi és comprovar la incapacitat de tots els altres realment de propiciar una alternativa federal creïble”, va reflexionar, sobre les propostes socialistes de promoure una reforma federal de l'Estat i la falta d'oferiment d'una alternativa des de La Moncloa. Nadal, però, assegura que no sap què votaria en un referèndum d'independència. “No ho tinc clar perquè no tinc clars quins serien els termes de la consulta”, va precisar.

Nadal també va defensar que hi ha “una ànima independentista al PSC” en “moltes” candidatures municipals que són la base territorial del partit i, per tant, essencials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.