Política

política

Primo de Rivera ja no és fill adoptiu de Vilablareix

El ple de Vilablareix va aprovar ahir al vespre retirar el títol de fill adoptiu al dictador Miguel Primo de Rivera i a Emilio Barrera, que va ser capità general de Catalunya del 1924 al 1930. D'altra banda, també es va aprovar una moció en què es defensen les competències exclusives de la Generalitat en l'àmbit local en resposta a la reforma de les administracions locals impulsada per l'Estat. L'alcalde, David Mascort (ERC), va denunciar que es culpabilitzi les administracions locals del dèficit “quan en realitat representa només un 3% o 4% del total”. En la moció es demana també a la Generalitat que es redacti la llei d'hisendes locals.

El ple va aprovar també la creació d'un consell de govern que es reunirà setmanalment. Un cop al mes s'hi convidaran els portaveus dels grups de l'oposició a fi de tractar conjuntament les qüestions que afecten el municipi. En un altre punt de l'ordre del dia es va decidir cedir la gestió de cobrament de les llicències d'obres i les plusvàlues a Xaloc. El consistori ja hi té cedits altres impostos. El govern ha autoritzat també la construcció d'una pista de pàdel a les instal·lacions esportives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.