Política

societat

El capítol veta una estelada a les escales de la catedral

Consideren que només s'hi poden fer actes “solidaris o ciutadans” i que muntar-hi una bandera d'espelmes no és ni una cosa ni l'altra

Finalment es farà a les escales del seminari, divendres

El capítol de la catedral de Girona no ha donat permís perquè es faci una gran estelada d'espelmes a les escales de la seu divendres. Les raons donades pel president del capítol, mossèn Jaume Julià, a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que és qui ho va sol·licitar, és que el criteri capitular és cedir l'espai només per a accions “solidàries o ciutadanes”. Segons Julià, l'acte proposat per l'ANC “no és ni una cosa ni l'altra”. El mossèn admet que no es va valorar a fons quina mena de tracte era el que l'entitat volia dur a terme, però va reiterar que l'opinió del capítol és que no entrava dins els criteris que tenen establerts.

Decisió inesperada

Carme Renedo, coordinadora de l'ANC al Gironès, diu que van demanar el permís a l'Ajuntament, i que al consistori els van dir que ho havien de demanar al capítol de la catedral. Segons Renedo, al cap d'uns dies de la petició els van denegar el permís amb “excuses” que no podien compartir. La coordinadora expressava ahir la seva sorpresa pel fet que el capítol no consideri l'acte una acció ciutadana. La negativa, però, no ha refredat les ganes de dur a terme l'acció. Finalment es farà a les escales del seminari, divendres al vespre. Segons Renedo, l'espai satisfà també les expectatives del'entitat de portar a terme l'acte en un lloc que s'identifiqui d'una manera clara amb la ciutat.

LA DATA

15.03.13
es farà l'estelada d'espelmes. Serà, però, a les escales del seminari a partir de mitja tarda.

LA XIFRA

7
anys
fa que el capítol de la catedral va anunciar un reglament per regular les activitats a les escales de la catedral.

Una regulació “permissiva”

El capítol de la catedral va anunciar el març del 2006 que elaboraria un reglament d'ús de les escales de la catedral i la plaça dels Apòstols, espais que pertanyen al Bisbat. En aquell moment la mesura va provocar una certa polèmica entre el Bisbat i l'Ajuntament, que no considerava necessària la regulació. El president del capítol d'aleshores, mossèn Gabriel Roura, va justificar la decisió per la voluntat de “descongestionar” l'espai de concerts i actes diversos —van expressar, per exemple, la seva oposició a la mostra culinària internacional que s'hi feia pel Festival de Músiques Religioses—. Tot i això, va assegurar que el capítol seria permissiu amb les activitats ciutadanes sempre que no malmetessin el monument: “Si són actes populars no hi posarem pas cap problema”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.