Política

Portabella renuncia a proposar l'ingrés de Barcelona a l'AMI

La falta d'una majoria política per aprovar-ho ha estat el detonant

La decisió s'ha pactat amb entitats sobiranistes

L'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) finalment no es debatrà en el pròxim ple de l'Ajuntament de Barcelona, previst per a divendres. El grup d'Unitat per Barcelona (UxB), format per ERC i Democràcia Catalana, ha optat per no portar la proposta a votació davant la certesa que no tenia prou suports polítics per tirar-la endavant.

Un gest de pragmatisme amb el qual la coalició independentista pretén evitar una derrota que hauria pogut tenir lectures i interpretacions perverses per al procés sobiranista. “Ara no és el millor moment per aconseguir una majoria i, en el context actual, això hauria pogut ser utilitzat en contra del camí encetat”, reflexionava ahir el regidor republicà, Jordi Portabella. Una posició que, de retruc, també suposa un respir per als edils de CiU, que, tot i que estaven predisposats a donar suport a la petició, preferien ajornar el debat.

La decisió de no portar la proposta al pròxim ple s'ha pres després dels contactes que el mateix Portabella ha fet amb representants d'entitats sobiranistes, incloent-hi l'AMI, durant el cap de setmana. Alhora també han discutit sobre possibles fórmules alternatives per visualitzar el suport polític de Barcelona a l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.