Política

POLÍTICA

El Pla de l'Estany, amb la declaració sobiranista

El Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat una moció de suport al text del Parlament de Catalunya

El ple del Consell Comarcal del Pla de l'Estany va aprovar dilluns una moció de suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya. Tots els consellers hi van votar a favor, ja que la iniciativa s'havia consensuat entre tots els grups representats a l'ens comarcal (CiU, al govern, i ERC i el PSC, a l'oposició). El portaveu socialista, Jordi Figueras, va puntualitzar que el fet que hagués votat a favor de la moció no volia dir que fes costat a l'independentisme, sinó que donava suport al dret a decidir. També va recalcar que, segons el seu parer, la qüestió de la independència no era tan prioritària com resoldre els problemes que té el país. Xavier Quer, de CiU, li va replicar que precisament l'estat propi podria ser la solució a aquests problemes. Quer també va fer notar que el tema l'havien posat sobre la taula els ciutadans. “Els polítics, en això, hem anat una mica enrere”, va comentar. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Josep Antoni Ramon, va expressar el seu suport a la iniciativa, “com no podria ser d'una altra manera”.

El 2012 s'ha tancat amb superàvit

La liquidació del pressupost del Consell Comarcal del Pla de l'Estany del 2012 va donar un resultat de 86.000 euros positius. Aquesta quantitat –va explicar el president de l'ens, Jordi Xargay– es destinarà a cobrir diverses despeses del 2013 i evitarà que s'hagi de demanar un crèdit. “Tancar l'any d'aquesta manera, tenint en compte el context de dificultats, s'ha de valorar de manera positiva”, va manifestar. Quant a les liquidacions d'organismes dependents del Consell, la del centre ocupacional Coiet va tenir 664.000 euros positius, i la del Consorci de Benestar Social, 619.000 euros positius. Xargay va aclarir que això no volia dir que hi hagués superàvit, ja que aquests diners estaven compromesos per cobrir diferents despeses que s'hauran d'afrontar aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.