Política

política

Figueres encendrà demà una estelada amb mil espelmes

El promotor vol engrescar més pobles perquè ho facin per la revetlla

Avui l'ANC encendrà la seva a Girona

Figueres encendrà demà dissabte a les vuit del vespre una gran estelada feta amb 1.080 espelmes de colors a la plaça Catalunya. L'acte començarà a partir de les vuit del vespre i l'organitzen Òmnium Cultural de l'Alt Empordà i els Amics de la Flama del Canigó. El seu promotor, Bruno Pérez, ha explicat que l'encesa d'espelmes ha de servir per engrescar altres poblacions perquè facin el mateix per la revetlla de Sant Joan. “La idea és que tots els pobles de Catalunya a la vegada encenguin una estelada d'espelmes per la revetlla, coincidint amb la flama del Canigó. Si som molts, fins i tot podem aconseguir algun rècord”, diu Bruno Pérez, que ja va il·luminar la basílica de Castelló d'Empúries en un acte solidari pel foc de l'Alt Empordà.

Per aconseguir-ho, s'està intentant implicar-hi el màxim possible d'entitats i s'obrirà una pàgina web perquè tots els municipis vegin com funciona l'organització –es posarà com a exemple l'estelada de Figueres.

Apadrinar espelmes

La idea és que per finançar la iniciativa tothom qui vulgui pugui apadrinar una espelma pagant un euro. A més, a la web es mostraran els missatges que els padrins vulguin publicar amb la seva candela. Això, segons Bruno Pérez, podria servir com una mena de comptador del que podrien ser vots favorables a la independència en un referèndum.

LA DATA

23.6.13
Revetlla de Sant Joan.
Es fa una crida als pobles de Catalunya perquè encenguin estelades fetes amb espelmes.

I a Girona, avui a la pujada de Sant Domènec

Girona per la Independència, de l'ANC, farà avui una gran estelada de 3.000 espelmes a la pujada de Sant Domènec de Girona, després que el capítol catedralici no els donés permís per fer-la a les escales de la catedral. La festa s'iniciarà a les 5 de la tarda per posar les espelmes, que s'encendran entre les 7 i les 8 de la tarda. Després, castellers, cant coral i parlament de Josep M. Terricabras.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.