Política

Llum independent a Girona

Més de 3.000 espelmes van convertir-se ahir a Girona en una gran estelada davant de més de cinc-centes persones

Els organitzadors demanen suport per a l'assemblea general de l'ANC, que té lloc avui

Girona per la Independència, de l'Assemblea Nacional Catalana, va donar ahir un altre cop d'efecte amb l'encesa d'una estelada formada per més de 3.000 espelmes. Aquesta va ser la part més vistosa, o espectacular, d'un acte que es va celebrar a la històrica pujada de Sant Domènec, després que el Capítol Catedralici denegués el permís per fer-lo a les escales de la catedral de Girona. Una festa que va tenir la participació d'una coral i els parlaments a càrrec del doctor en filosofia Josep Maria Terricabras i de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Una iniciativa, la d'ahir i les moltes que es fan arreu, que demostra que el sentiment independentista continua viu, present, com les tres mil espelmes. “Que ningú es desanimi, segur que ens en sortirem, perquè depèn de nosaltres!”. Aquesta va ser la proclama que va fer el professor Josep Maria Terricabras, que va destacar que “era fonamental la unitat”. “No es tracta de parides teòriques, sinó d'anar endavant cap a la independència”, va dir, tot afegint sobre el procés que: “Això serà segur, el 2014”. Un procés amb el qual l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va destacar que estaven compromesos i que ara calia “treballar per una majoria incontestable.

SOCIETAT

Estelada amb espelmes a la catedral

Tot i que el capítol de la catedral no va autoritzar a l'ANC de fer una gran estelada amb espelmes ahir a les escales de la catedral de Girona, un grup de gironins va decidir fer-ho pel seu compte. “No permetrem que l'Església faci seus uns espais concebuts per ser utilitzats per a tota la ciutadania”, van dir els organitzadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.