Política

VÍCTOR ORRIT

ALCALDE DE TREMP

“Pretendre que tots els mals vénen d'un lloc és simplista”

Tremp va aprovar l'adhesió a l'AMI arran d'una proposta de CiU i ERC. El grup municipal del PSC s'hi va abstenir.

No va votar a favor de la incorporació del municipi a l'AMI.
No, però des del grup socialista ho vam facilitar. No sóc independentista, tot i que entenc que hi hagi persones que ho puguin ser. Tot i això, em sembla que aquest és un debat que s'ha construït d'una manera equivocada i els ajuntaments no som els qui l'hem de dur a terme.
Vol dir que el fòrum on s'han de tractar aquestes qüestions és el Parlament?
Entre d'altres. Però és que per mi hi ha debats plantejats que per als ajuntaments són molt més necessaris a dia d'avui.
A què es refereix?
Per exemple, al projecte de llei de reforma dels ens locals que planteja l'Estat o el de la Generalitat, que fa temps que se'n parla, però no s'acaba de concretar. La realitat és que s'acaba criminalitzant els ajuntaments i que les administracions no saben què fer-ne. Es parla molt de les competències i en canvi no es planteja res sobre el finançament. El problema és saber què serem d'aquí a deu anys.
Una entitat de les característiques de l'AMI pot pervertir el debat?
Pervertir, no. Però és cert que hi ha el risc que una entitat d'aquestes característiques, que té molts associats i que té un pes important, acabi distraient del debat que, almenys a mi com a alcalde, m'interessa: el futur dels ajuntaments.
Però hi ha una realitat, que és que molta gent aposta pel sobiranisme.
Evidentment, però l'auge arriba coincidint amb la crisi, i pretendre que tots els mals vénen d'un sol lloc és d'una simplicitat total.
Li va semblar bé que el PSC trenqués la disciplina amb el PSOE?
Ho comparteixo. Estem pel dret a decidir, i potser ja s'hauria d'haver votat diferent fa temps sense que això faci que algú es posi més nerviós del compte. Altra cosa és la lectura que en volen fer CiU i ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.