Política

Suport europeu per relaxar el dèficit català

La vicepresidenta del Parlament Europeu demana menys pressió fiscal

Alguns dirigents europeus tenen clar que el topall de l'objectiu de dèficit de Catalunya pel 2013, situat en l'asfixiant 0,7% del PIB, s'hauria de relaxar. Així ho insinua la vicepresidenta del Parlament Europeu, Isabelle Durant, que en una entrevista a l'agència de notícies ACN manté que s'hauria de rebaixar la pressió fiscal a les comunitats autònomes que presten més serveis per tal de “repartir l'esforç i per penalitzar el menys possible els ciutadans més fràgils”. La política belga del grup dels Verds-Aliança Lliure Europea troba inadmissible que serveis com aral'educació o la sanitat es vegin ressentits per les mesures d'austeritat i alerta que, si es continua en aquest camí, el remei de la crisi aconseguirà “agreujar la malaltia” i fins i tot “matar el malalt”.

El dret a decidir

Pel que fa al procés català, ha insistit que “són els catalans els que han de decidir si volen fer un referèndum” i ha anunciat que votarà a favor de l'ús del català a l'eurocambra perquè “és important que els catalans puguin explicar-se en la seva llengua al Parlament Europeu”. En aquest mateix sentit argumenta: “Com a europea no puc dir què ha de fer el govern de Catalunya”, tot i que es mostra predisposada al respecte de la “identitat i la llengua”.

El mes passat, un altre dels 14 vicepresidents europeus, l'alemany del Partit Liberal Alexander Álvaro, va instar l'Estat a autoritzar un referèndum sobre la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.