Política

La CUP es dota d'un òrgan de suport al grup parlamentari

L'assemblea nacional de la formació va debatre ahir a Olot una necessària reorganització interna per garantir la coincidència entre la feina parlamentària i l'assemblearisme local

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es dotarà d'una estructura de suport al seu grup parlamentari per garantir la circulació dels debats des de baix –les assemblees locals– cap a dalt, els tres diputats que té la formació al Parlament. “Assolir la participació interna de manera satisfactòria tenint presència al Parlament és un dels reptes més importants que tenim i cal dotar-nos d'una estructura que ho garanteixi”, deia ahir Albert Botran, portaveu i membre del secretariat sortint de la formació.

L'assemblea nacional de la CUP, que va reunir ahir uns 700 militants a Olot, tenia un caràcter marcadament organitzatiu i s'enfrontava al repte de com encaixar aquesta presència al Parlament amb una estructura de participació interna, “que és un dels nostres tresors més preuats que tenim”, va dir Botran. L'objectiu és que el treball dels tres parlamentaris sigui més fàcil perquè “serà més definit i més articulat pel que fa a organització”, però sense que això signifiqui plena independència ni separació entre el grup parlamentari i l'organització. Ben al contrari; l'assemblea d'ahir havia de garantir que la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l'organització i que la militància, des de les assemblees locals, sigui partícip de les decisions que s'aniran prenent al Parlament. Entre les altres mesures que va ratificar l'assemblea hi ha la necessitat de garantir una majoritària presència de les militants dones en els òrgans de direcció, una bona vinculació amb la resta de moviments populars que es mouen en l'àmbit de la unitat popular i una millora de la representació territorial de l'organització.

L'assemblea va elegir els tretze membres del secretariat nacional, principal òrgan de representació de la formació. El secretariat vigent havia estat escollit l'any 2009 en l'assemblea nacional de Tarragona. Vint persones (entre les quals hi ha vuit dones) es presentaven en una llista oberta per ocupar aquests càrrecs durant els quatre anys vinents, i quatre dels candidats aspiraven a la reelecció.

LA FRASE

Volem l'encaix de la feina parlamentària amb la participació interna, un dels nostres tresors
Albert Botran
Portaveu de la cup
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.