Política

Cent cinquanta-cinc ajuntaments fan seva la declaració sobiranista

La declaració de sobirania que va aprovar el Parlament de Catalunya el 23 de gener passat ja ha obtingut el suport de 155 ajuntaments, que han validat la moció en els seus plens. A banda, han fet el mateix nou consells comarcals, tres diputacions i dues entitats municipals descentralitzades. Segons l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), el total d'ajuntaments representen més de 3,2 milions de Catalunya.

La declaració, sobretot, feia referència a l'inici d'un procés que garanteixi el dret a decidir del poble català pel que fa al seu futur, atorgant-li “un caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà”. El president de l'entitat, Josep Maria Vila d'Abadal, considera que aquestes xifres corroboren que cada dia hi ha més municipis amb voluntat de participar en el procés independentista català. “Confiem que el procés avanci i puguem fer la consulta com més aviat millor”, va declarar Vila d'Abadal.

Després de l'assemblea anual que va fer l'AMI a Vilanova i la Geltrú, la propera trobada que farà la comissió executiva de l'entitat serà el 15 d'abril que ve, a Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.